Palma rekao istorijsko NE

Odbio ponudu koja se ne odbija

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da je odbio ponudu premijera da preuzme ministarsku funkciju u rekonstruisanoj Vladi, piše Fonet.

Premijer Ivica Dačić me je u četvrtak pitao – Da li hoćeš da budeš ministar u rekonstruisanoj vladi, rekao sam “Ne” – izjavio je Marković u razgovoru sa novinarima u Jagodini.

Mene ne interesuje ministarsko mesto, ali me interesuje program rekonstruisane vlade i verujem Dačiću, i ranije sam mu verovao i ubuduće ću, da će učiniti maksimum da pomogne svakom građaninu Srbije – istakao je Marković.

On je preneo da ga je u tom razgovoru Dačić uveravao da ne treba da brine i da će se maksimalno boriti da pomognu svakom čoveku, imajući u vidu da je za godinu dana vlade više proveo u avionu, celih 100 dana, nego na zemlji kako bi ostvario nacionale ciljeve.

Obišao je sve najbitnije države u svetu, bio pet puta u SAD, više puta u Briselu, Nemačkoj, Rusiji… kako bi pomogao da Srbija dobije datum za pregovore i da Evropa prizna napore Srbije u tom pravcu. Otvorio je vrata investitorima, koji sada imaju sigurnog partnera u državi Srbiji – zaključio je Marković.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr