I Žandarmerija gasi Taru

Helikopteri obuzdavaju požar koji se proširio na površinu od 25 hektara

27.7.2013.
20:06
VOYO logo

Požar na brdu Panjak iznad Mokre Gore proširio se na više od 25 ha rastinja i šume, a na gašenju vatre su angažovani i pripadnici Žandarmerije i helikopteri.

"Požar se proširio na 25 do 26 hektara a na gašenju je dodatno angažovano i 60 pripadnika Žandarmerije", rekao je zamenik načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije Đorđe Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je kazao Tanjugu da je za gašenje vatre angažovan i helikopter MUP-a, ali da posao otežava jak vetar koji duva u različitim pravcima i nepristupačan teren.

Prema njegovim rečima, na gašenju vatre na području Tare anagažovano je i 200 pripadnika Sektora za vanredne situacija kao i 50 raznih vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gašenju učestvuju i radnici Javnog preduzeća "Srbijašume" sa svojom mehanizacijom.

Babić je naveo da se koriste i građevinske mašine za probijanje šumskih puteva kako bi se sprečilo širenje vatre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MUP je prethodno saopštio da u požaru na Mokroj Gori, koji je izbio u četvrtak u mestu Panjak, nema ugroženog stanovništva i objekata.

Juče je počelo prosecanje puteva u zoni požara kako bi se zaustavilo njegovo širenje, a taj posao će biti nastavljen i danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije pozvao je građane da ne pale travu i nisko rastinje na otvorenom prostoru i da, ako primete požar, odmah obaveste najbližu vatrogasnu jedinicu pozivom na broj 193.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo