Huligani sa derbija kažnjeni od 100 do 200 evra

Sedamnaest navijača platilo zbog baklji i unošenja hladnog oružja

5.11.2013.
11:38
VOYO logo

Na nedavnom fudbalskom derbiju Partizana i Crvene zvezde, koji je trajao u potpuno neregularnoj atmosferi zbog manifestacija navijačkog nasilja, dežurali su tužilac Višeg tužilaštva i šest sudija za prekršaje, koji su u skraćenom postupku osudili 17 navijača.

Milan Marinović, predsednik Prekršajnog suda, kaže za „Blic” da je jedan sudija dežurao u beogradskoj policiji, a petoro u zgradi Višeg suda u Timočkoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Jedan navijač je osuđen za posedovanje baklje i kažnjen je sa 10.000 dinara. Ostalih 16 navijača osuđeno je kaznama od 10.000 do 25.000 dinara. Osuđeni su po Zakonu o oružju, a kod njih su nađene sekira, tri noža, čekić, metalna kuka, dve metalne cevi, bejzbol palica i četiri štapa. Niko nije kažnjen po Zakonu o sprečavanju nasilja, te prijave čekamo od policije koja naknadno pregleda snimke i identifikuje huligane - kaže Marinović.

U policiji kažu da su u subotu, zbog sukoba na Umki, a zatim i na „Marakani“, privedena 43 navijača, od kojih su petorica maloletni. Protiv četvorice su podnete krivične prijave, a protiv 36 osoba prekršajne. Trojica su puštena posle saslušanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo