Hrvatska političarka ne želi Srbina za zeta

Ruža Tomašić ne vidi problem u tome što mladi u Hrvatskoj ne vole manjine

25.4.2013.
13:52
VOYO logo

Na zajedničkoj sednici Odbora za ljudska prava i nacionalne manjine, i Odbora za medije u Hrvatskoj došlo je do žestokog sukoba i govora mržnje između Milorada Popovca (Samostalna demokratska srpska stranka) i hrvatske političarke Ruže Tomašić.

Ova sednica održana je na inicijativu SDSS-a, a problem je nastao kada je Milorad Pupovac konstatovao da je šokantno da se samo sedam posto mladih izjasnilo da bi ušlo u brak sa osobom druge nacionalnosti, dok 15 posto njih želi stranca za komšiju. Ruža Tomašić, koja je inače poznata po svojim nacionalističkim ispadima, domah je reagovala rečima da ni ona ne želi Srbina za zeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- U čemu je problem ako je sedam posto mladih reklo da želi da se uda za Srbina? Ja ne želim da se moje dete uda ni za Srbina, ni za Mađara, ni za Italijana, ni za Nemca. Volela bih da moje dete i unuci govore hrvatskim jezikom – poručila je Tomašić.

Pupovac je zamerio kako niko na HRT-u ne reaguje kad se na stadionima viče: 'Ubij, ubij Srbina'. - Umesto da se prekine prenos, nema nikakvih sankcija. Štaviše, kasnije se sve relativizuje - požalio se Pupovac, a Tomašić se opravdala kako su povici 'Ubij Srbina' trajali 'jako kratko', puno kraće nego oni na rukometnoj utakmici u Beogradu kad su Srbi vređali Hrvate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pupovcu je Tomašić prebacila i to što je ćutao kada su se u Borovu pevale četničke pesme, dodavši da ne može braniti samo jednu manjinu, nego mora da brani ljudska prava svih građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo