Gotovina odgovorio "ultra Hrvatima"

"Ne mogu da pogrešim, jer sam iskren"

5.12.2012.
22:54
VOYO logo

Nakon napada nekih ultradesničarskih krugova u Hrvatskoj na apolitičan i pomirljiv stav hrvatskog generala Ante Gotovine nakon oslobađajuće presude Haškog tribunala, on je odgovorio da tako zaista misli i oseća.

- Ja ne mogu da pogrešim. Kad ste iskreni, ne možete da pogrešite. Ako glumite, onda možete – prokomentarisao je Gotovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsetimo, ultradesničarski Hrvatski list na naslovnoj strani svog časopisa uz Gotovininu slilku, stavio je naslov “Je li ovo naš Gotovina”, a u tekstu napada generala što nije izdvojio vreme da poseti Škabrnju i Vukovar, ali je zato, mogao da da intervju beogradskom Kuriru. U tom tekstu Gotovina je optužen i da poziva Srbe da se vrate u Hrvatsku.

Osim Hrvatskog lista, na Gotovinu se obrušio i Pokret “Stop progonu hrvatskih branitelja”, i to saopštenjem “Ako je i od Ante, previše je”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanja o podizanju tužbe protiv Karle del Ponte u UN i o političkom angažmanu nije komentarisao, ali je na napade desnice dao odgovor.

Gotovina je svoj odgovor “marginalcima”, kako je te krugove opisao njegov advokat Luka Mišetić, poslao iz Matice hrvatske, gde je sa generalom Mladenom Markačem predstavio najnoviji Vijenac posvećen presudi iz Haga pod nazivom “Slom specijalnog rata protiv Hrvatske”..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovina je rekao i da neće ući u politiku i da će se baviti humanitarnim radom i pisanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo