Dodik: Sever Kosova treba pripojiti Srbiji, jug priznati

Integracija juga Kosova nije u srpskom interesu

31.12.2012.
3:11
VOYO logo

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik predložio je, kao rešenje kosovskog pitanja, da se Srbiji pripoji severa Kosova, a da jug bude priznat kao nezavisna država.

- Srbija treba da kaže pod kojim uslovima je spremna da prizna Kosovo. Jedino tako što će se sever pripojiti Srbiji, a jug priznati kao nezavisnu državu - rekao je Dodik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodik je ocenio i da srpska nacionalna politika, u kojoj je, kako kaže, spreman da učestvuje, treba da bude poziv Srbima iz enklava da odluče hoće li da pređu u centralnu Srbiju ili da ostanu da žive u nezavisnoj državi Kosovo.

- Da im se ponudi zemlja i omogući izgradnja kuća u Srbiji i Republici Srpskoj. Spreman sam da ih pozovem i to im ponudim. I ovaj narod ovde, siguran sam, rado bi ih dočekao. A spomenici kulture, crkve i manastiri da budu pod međunarodnom zaštitom - rekao je Dodik za Večernje novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je kazao i da "svi u Srbiji znaju da integracija celog Kosova u sistem Srbije nije moguća", i ocenio da to i nije u srpskom nacionalnom interesu.

Dodik je rekao da nije srpskim zvaničnicima izneo svoj stav o problemu Kosova i istakao da RS nikada neće dati saglasnost da BIH prizna Kosovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo