Čačak: Policajac tužio sam sebe

Saobraćajac Dejan Tadić podneo krivičnu prijavu protiv sebe, kolega i vrha policije

5.11.2013.
12:48
VOYO logo

Nekadašnji saobraćajac Dejan Tadić, koji je pod suspenzijom, podneo krivičnu prijavu protiv sebe, kolega i vrha policije.

Tadić se na to odlučio nakon što je saznao da će protiv njega tužilaštvo podići optužnicu, jer je nedavno pustio vozača sa 0,31 promilom alkohola u krvi ne pišući mu prijavu, pišu Novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako tvrdi, ovakvih situacija je bilo mnogo za 20 godina njegovog rada, pa čak i na insistiranje čelnika čačanske policije. Zbog ovog slučaja Tadić je i dalje pod suspenzijom.

"Kao dokaz, tužiocu sam priložio mnoštvo naloga za izvršenje službenih zadataka gde sam takođe samo opominjao vozače. I to ne samo ja, već i sve moje kolege saobraćajci", rekao je Tadić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tužilac je predmet držao tri meseca i potom ga prosledio unutrašnjoj kontroli koja je ustanovila mnogobrojne nepravilnosti u radu saobraćajne policije. Međutim, za tužilaštvo to nije bilo dovoljno i moja krivična prijava je bila odbačena", navodi on.

Tadić je objasnio da je tužilaštvu potom podneo dopunu krivične prijave koja se odnosi na „krivična dela koja su počinili čelni ljudi čačanske policije prikrivajući krivična dela svih službenika saobraćajne policije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su me više puta primorali da napišem mnogo lažnih izveštaja za vrednosti na alkometru koja su očitana iznad 0,30 promila. Po tužiocu to, međutim, nije krivično delo, a jeste krivično delo kada pustim vozača sa 0,31 promilom samo uz opomenu", kaže Tadić, koji je više puta nagrađivan kao savestan i odgovoran policajac.

U dopuni prijave, Tadić je naveo da postoje dokazi da je barem 50 izveštaja o alkotestiranju falsifikovano tokom 2011. godine u vreme trajanja Sabora trubača i Kupusijade u Mrčajevcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I protiv sebe sam podigao prijavu, jer sam načinio hiljade ovakvih prekršaja. Od toga pedesetak sigurno mogu da dokažem uz pomoć patrolnih listova, gde se vidi kada je i koji vozač opomenut", zaključio je Tadić.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo