“Britanija je kriva za rat u Jugoslaviji”

Hrvatski general otkriva kako su Beograd i Zagreb umesto partneri postali neprijatelji

25.4.2013.
10:40
VOYO logo

Glavni uzrok građanskih ratova na Balkanu je Kosovo, a poslednji je pokrenut iz Londona kao centra svetske geopolitičke igre, kaže hrvatski general Ivo Jelić.

- London je pokretač svih geopolitičkih događaja, ratova, naftnih šokova i kriza, pa su i ratovi u bivšoj Jugoslaviji samo deo britanskog geopolitičkog projekta, kao što su to i nedavni građanski rat u Libiji, sadašnji u Siriji i kompletno "arapsko proleće", a sve u sklopu britanskog stvaranja globalnog carstva, kroz sastav i doktrinu "dirigovanog haosa" - kaže general Jelić, ratni komandant 4. Gardijske brigade "Pauci" za "Slobodnu Dlamaciju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

General Jelić kaže da se treba zapitati zašto su na kraju rata u Hrvatsku odmah doleteli britanski lordovi Karington, Oven...

- London je počeo i završio taj rat, a ne Beograd - tvrdi Jelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan zašto bi London želeo da se Hrvati i Srbi pokolju, Jelić kaže da je njima cilj bio da sruše komunizam, a da im je, kako kaže, bilo svejedno da li će se neko poklati.

Prema njegovim rečima, uoči rata Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) je ocenila da se problem Kosova, kao najveće rak-rane Beograda, konačno treba razrešiti, i to stvaranjem velike Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Da bi to postigli, trebao im je partner na Balkanu, a to je Zagreb. Partneru je ponuđena velika Hrvatska, koja je trebalo da uzme čitavu zapadnu Bosnu, po uzoru na nekadašnju Banovinu Hrvatsku, ali je Zagreb bio zadovoljan i zapadnom Hercegovinom. Beograd je želeo rat kako bi Srbe iz kninske i bosanske krajine preselio na Kosovo i tako promenio tamošnju 'krvnu sliku" - tvrdi Jelić.

On ukazuje da je upravo to ono kada Tuđman govori o “humanom preseljenju”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Tuđman je naš najiskreniji političar jer je otvoreno govorio o tome. Lepo je rekao da će državu dati u vlasništvo 200 porodica i da smo svi drugi stoka sitnog zuba. I to je i ostvario, jedino je malo promašio to za 200 porodica, jer u Hrvatskoj danas ima 260 milijardera, kako je javno izneo HDZ-ov ekonomist dr Goran Marić. To su za mene ratni profiteri - precizirao je general.

Hrvatski general tvrdi da su se Franjo Tumđman i Slobodan MIlošević sreli 42 puta i da su tokom tih susreta dogovarali stvaranje velike Hrvatske i velike Srbije i da je jedini razlog tolikih susreta Miloševića i Tuđmana bio podela Bosne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Iz tog ratnog saveza trebalo je da proizađe velika Srbija i velika Hrvatska, s granicama na reci Bosni i Neretvi, kao što pokazuje i Tuđmanova salveta koja je danas u Hagu. Mnogo je pitanja i nedoumica u vezi s time. Recimo, mi smo na početku rata imali zapovedništvo za severnu i srednju Dalmaciju, a gde je južna? Nije je bilo, jer je sve južno od Neretve trebalo pripasti velikoj Srbiji - naveo je Jelić u intervjuu za splitski dnevnik.

Jelić ističe činjenicu da su se pobunili hrvatski Srbi, računajući na podršku JNA, a činjenica je, ukazuje, i da su Hrvati provocirali iz Zagreba:.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Tuđman je rekao da je srećan što mu žena nije Srpkinja, Mesić je Srbima poručivao da iz Hrvatske mogu odneti samo zemlju koju su doneli na opancima… Takođe, činjenica je da su Srbi prvi zapucali, jer je prva žrtva bio Hrvat, splitski vozač iz Dalme Vinko Elez. Dakle, pobunili su se Srbi, a to su bili građani Hrvatske - objašnjava Jelić, prenosi Tanjug.

Tumačeći da je reč o građanima Hrvatske koji su se pobunili protiv drugih građana Hrvatske, Jelić kaže da “ako to nije građanski rat, šta je onda građanski rat”?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Istina, Srbija i JNA su odmah skočili u obranu Knina i tzv Krajine, i tu je onda već druga priča, tad nastupa međunarodna agresija na Hrvatsku - tvrdi Jelić.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo