Atak na medije: BIA presrela direktora Naših novina

Povratak u devedesete

14.5.2013.
12:07
VOYO logo

Direktora Naših novina Vuka Vučurevića pratila su juče u belom džipu, a zatim presrela ispred kuće u kojoj stanuje dva operativca BIA, objavio je taj list.

Oni su ga legitimisali, a zatim rekli Vučureviću da imaju saznanja da je on učestvovao u objavljivanju telefona premijera i prvog potpredsednika Vlade, Ivice Dačića i Aleksandra Vučića, pišu Naše novine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Vozeći ka stanu primetio sam da me sve vreme u stopu prati beli džip. Gde god bih ja skrenuo, skrenuli bi i oni, sve dok nisam parkirao kola ispred zgrade u kojoj živim. Ta da su iz njega istrčala dvojica momaka, preprečila mi put, legitimisala se kao radnici BIA i rekli mi da imaju saznanja da sam učestvovao u famoznom objavljivanju telefonskih brojeva najviših državnih funkcionera Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, da bi mi nakon legitimisanja saopštili da ću tim povodom biti pozvan i na informativni razgovor - rekao je Vučurević za Naše novine.

On je dodao da su operativci BIA prokomentarisali da pisanje Naših novina direktno podriva državnu politiku i napore vlasti i upitali ga da li su svesni šta time čine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naše novine pišu da su se našle na udaru režima zbog kritičkog piosanja o sporazumu u Briselu, zbog čega su stavljeni na takozvane bezbednosne mere, koje podrazumevaju praćenje prisluškivanje urednika i direktora ovog lista.

Naredba o merama BIA stigla je, kako saznaju Naše novine iz kabineta visokog funkcionera Vlade koji se osetio najviše pogođen zbog pisanja pomenutog lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučurević je priču da je on učestvovao u objavljivanju telefona Dačića i Vučića okarakterisao kao smešnu i izmišljenu i dodao da sve ovo doživljava kao klasičan pritisak na medij koji ne piše ono što bi vlast volela da čita.

Predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović rekla je da ovaj slučaj "može da se tretira kao neka vrsta uznemiravanja":

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ako su operativci hteli da pozovu direktora na razgovor, zašto to nisu učinili, zašto su dolazili samo da najave da će ga pozvati? Važno je da hitno dobijemo odgovor na to pitanje jer su Naše novine upadljivo kritički raspoložene u odnosu na sadašnju vlast. To znači da svaki potez vlasti prema Našim iziskuje pažnju - rekla je predsednica UNS-a.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo