Ante Pavelić jedva pomenut na sopstvenoj misi, ustaše u neverici (FOTO)

Velikohrvatska ideja jenjava?

29.12.2012.
21:57
VOYO logo

Na misi zadušnici za Ante Pavelića, koja je bila održana u Bazilici Srca Isusova, u strogom zagrebačkom centru, prisustovalo je oko 150 ljudi, jedva da je pomenut “misionar” Nezavisne Države Hrvatske, prenose H-alter. - Braćo i sestre, okupili smo se danas na misi za doktora Antu Pavelića, osnivača i poglavnika Nezavisne Države Hrvatske...- započeo je misu pred pristojno ispunjenom crkvom penzionisani sveštenik Stanislav Kos koji je, čini se, razočarao okupljene.

Sveštenik je uglavnom pričao o "nevinoj deci koja su okrutno poubijana u ime jedne zle ideje", ovlaš pominjući Pavelićevo ime, pa se među okupljenima stvorila nervoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgleda da nakon dve decenije tradicionalnog okupljanja za misu, nije više ostalo šta da se kaže o liku i delu jednog fašiste, vođe Ustaškog pokreta.

Jedino se ispred Crkve malo više podsećalo na dela Pavelića u kalendaru za 2013. godinu sa kartom Velike Hrvatske i Pavelićevim portretom ispod koga stoji citat: "U Ustaškom pokretu nema razlike između staleža, nema razlika verskih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: h-alter - Andrej Milić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo