Amfilohije: Muželoštvo pretvara muškarce u prosipatelje mrtve sperme

Mitropolit izjednačio muželništvo sa incestom i pedofilijom

17.10.2013.
16:01
VOYO logo

Mitropolit Amfilohije saopštio je u otvorenom pismu organizatorima najavljene gej parade za 20. oktobar u Podgorici da "vlast u Crnoj Gori ne bi organizovala paradu ponosa da to ne mora", jer to od njih zahtevaju "evropski pederski lobiji", koji koriste njenu potrebu za evropskim integracijama.

"Crna Gora ima napretek svojih deoba, svoga siromaštva, svojih nevolja. Zar je potrebno da je i vi preopterećujete svojom mukom i nesrećom, za sebe bitno ništa ne dobijajući, a gazeći po savestima ogromne većine svoje braće? Zar je dobro da vama manipulišu Crnom Gorom i njenom slobodom i dostojanstvom, ideološki interesi raznih evropskih lobija koji predstavljaju sve drugo osim one istinske i prave hrišćanske Evrope koju podržavamo i kojoj stremimo", stoji u pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan od osnovnih nagona čovjekovih jeste polni nagon, bolje i prikladnije rečeno, „djetorodni nagon“. Sve što postoji, postoji da bi donelo ploda. Drvo koje ne donosi ploda, seče se i u oganj baca. Mi živimo u vremenu afirmacije nagonskog totalitarizma, a vaše parade su javni manifest i propaganda tog totalitarizma", stoji u mitropolitovom otvorenom pismu.

"Ako je polna strast, nagonska pohotljivost, u ovom slučaju i posunovraćena, „urođeno“ pravo jedne vrste ljudi, zašto bi bilo zabranjeno rodoskvrnjenje, incest, a uz to i polno opštenje oca sa sinom, majke sa ćerkom? Zašto bi bila zabranjena pedofilija?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mitropolit Amfilohije smatra da je reč o "paradi bestidnosti", jer ona proglašava greh za vrlinu i pravo, zla za dobro.

Gejstvo = Incest = Pedofilija

Jer uporno proglašavanje svakog otpora protiv neprirodnog bluda, (a to jeste) pederastija, (muželništvo, gejstvo), kao i bilo kog drugog greha, za homofobiju, šta je drugo do obmanjivanje sebe samih i drugih i prodavanje roga za sveću", poručio je mitropolit Amfilohije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova "revolucija" novog (prastarog) paganskog totalitarizma beslovesnih nagona, smatra mitroplotit obesmišljava svetinju ljubavi i braka, razara i obesmišljuje porodicu, osnovnu ćeliju ljudske zajednice.

"U ime zadovoljenja nagonske polne želje ona pretvara bračnu zajednicu u hibrid, materinu ženinu utrobu iz radionice života u radionicu smrti, muškarca stvorenog da bude sejač semena za nova besmrtna bića i umnoželje ljudskog roda - u prosipatelja mrtve sperme, koja se od klice života pretvara u klicu truleži i smrti." Kroz ovu "revoluciju", naročito kroz gejstvo, sve funkcioniše "prirodno", ali jalovo. Muželoštvo (gejstvo) vodi samouništenju, samoubistvu, ne samo pojedinca nego – čovječanstva."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reakcije: Amfilohije poziva na linč

Crnogorski zaštitnik ljudskih prava i sloboda Šućko Baković pozvao je danas mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da se uzdrži od izjava o LGBT zajednici, zbog iznošenja diskriminatorskih stavova u odnosu na pripadnike različite seksualne orjentacije i rodnog identiteta.

Baković je, u saopštenju dostavljenom medijima, naveo da istup mitropolita Amfilohija predstavlja diskriminatorno postupanje u odnosu na pripadnike različite seksualne orjentacije i rodnog identiteta. On je pozvao mitropolita crnogorsko-primorskog da se uzdrži od svakog javnog iznošenja mišljenja, ideja, stavova ili ocena koje mogu podstaći na nasilje i diskriminaciju u odnosu LGBT zajednicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo iz razloga, jer se radi o javnoj ličnosti čije izgovorene reči utiču na formiranje javnog mnjenja. Ombudsman, takođe, očekuje i od ostalih državnih organa da preduzmu radnje i mere u skladu sa svojim ovlašćenjima u vezi ovog slučaja, kao i drugih slučajeva kojima se ispoljava diskriminatorski odnos i govor mržnje prema pripadnicima različitog rodnog identiteta i seksualne orjentacije", naveo je Baković.

Istup mitropolita Amfilohija, povodom gej parade u Podgorici, kritikovali su i direktor Sigurne ženske kuće Ljiljana Raičević i predstavnica organizacije Juventas Jelena Dacić. Raičević smatra da je mitropolit crnogorsko-primorski pozvao na nasilje, zbog čega, tim povodom treba da se oglasi i premijer Milo Đukanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dacić je kazala da izjava mitropolita Amfilohija predstavlja direktan poziv na linč.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo