RUSKI HAKER

MIJENJAJTE LOZIKU, HITNO! Podaci 32 milijuna korisnika Twittera već se prodaju na ‘dark webu’

Najmanje 32 milijuna korisnika ‘pogođeno’ je hakiranjem Twitter mreže i njihovi podaci ponuđeni su na prodaju na Mračnom webu!

Svatko tko je voljan ponuditi 10 bitcoina za kupovinu najmanje 32 milijuna korisničkih podataka, postat će vlasnik podataka pokradenih korisnika.

U dolarima, to je oko 6.000 zelenih novčanica i sudeći po visokoj cijeni haker, inače Rus, očigledno ima prave račune korisnika i njihove podatke.

The Next Web je objavio da su lozinke i drugi podaci ponuđeni u tekstualnoj formi, što znači da ih ne treba dodatno “iščitavati” ili sređivati.

Prema nekim podacima Twitter nije direktno kriv za curenje lozinki i podataka, jer je Rus korisnike hakirao na sličan način, koristeći se s više različitih malware alata.

U probijanju zaštite pomoglo mu je to što ljudi i dalje koriste najgluplje moguće lozinke, pa su na vrhu liste “provaljenih” korisnika lozinke ‘123456’, ‘123456789’, ‘password’ ili ‘qwerty’.

Twitter je izdao priopćenje da nema podatke o proboju sigurnosnih protokola, kao i da radi na tome da pomogne pogođenim korisnicima.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr