NAJZATVORENIJA ZEMLJA SVIJETA

SASVIM SLUČAJNO OTKRIVENO: Pogledajte kako izgleda internet u Sjevernoj Koreji

Stranice su otkrili u utorak ujutro stručnjaci na stranici za internetske kodove Github, piše Sputnik News.

“Jedan od glavnih sjevernokorejskih servera slučajno je konfiguriran tako da omogući globalne [Domain Name System] transfere. To je omogućilo svakome tko bi poslao zahtjev za transfer zone u server ove zemlje da dobije kopiju najtajnijih DNS podataka”, objasnili su stručnjaci.

STROGA KONTROLA: U Sjevernoj Koreji 0,03 posto populacije, odnosno 7200 građana ima pristup internetu

Stranica nacionalnog avioprijevoznika

 

Popis svih 28 postojećih stranica ‘sjevernokorejskog interneta’ ubrzo se pojavio na Redditu te uključuje Korejsku središnju agenciju za vijesti, Korejski obrazovni fond, osiguravajuće društvo, stranicu s receptima, te stranicu gdje se mogu kupiti avionske karte.

Stranica sjevernokorejske osiguravajuće tvrtke

Sjeverna je Koreja već prije imala problema sa svojim serverima, kao kada je potpuno nestao internet 2014. Pjongjang je krivio Washington zbog pada sustava, ali Bijela je kuća porekla da ima ikakve veze s time.

Sjevernokorejski fejs? Tinder?!?

Dan Holden iz tvrtke za zaštitu od DDoS napada Arbor Networks, rekao je tada BBC-ju: “Prilično sam siguran kako ovo nije djelo američke vlade… Kao i u slučaju napada u stvarome svijetu, ne biste ni znali da se dogodio dok ne bude prekasno. Ovo nije modus operandi niti jedne vlade.”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr