Windows 8.1 je dostupan za preuzimanje!

Microsoft je u četvrtak objavio da je nadogradnja Windows 8.1 globalno dostupna.

Riječ je o prvoj velikoj nadogradnji koja donosi mnoge novitete. Od 17. listopada u više od 230 država, prevedena na 37 jezika, pa tako i u Hrvatskoj na hrvatskom jeziku, nadogradnja se može slobodno skinuti preko online trgovine Windows Store. Također, i svi uređaji u slobodnoj prodaji od istog datuma dolaze s Windows 8.1.

Windows 8.1 označava i val novih, inovativnih uređaja namijenjenih za privatnu i poslovnu uporabu – od jednostavnosti i mobilnosti tableta i hibridnih računala do produktivnosti laptopa i AIO računala te specijaliziranih industrijskih uređaja.

Mnogi od tih novih uređaja imaju ekran osjetljiv na dodir te donose poboljšanja u procesorskoj snazi, životnom ciklusu baterije i dizajnu, kroz cijeli raspon cijena.

“Uz Windows 8 ušli smo u razdoblje u računalstvu koje odlikuju mobilni uređaji s ekranom osjetljivim na dodir. Windows 8.1 novi su korak prema ostvarenju naše vizije, dodaju nove značajke i poboljšanja u mnogim važnim područjima, kao što su pretraživanje, ugrađene aplikacije, Windows Store i integraciju s oblakom. Bilo koji uređaj možete potpuno prilagoditi svojem ukusu, potrebama i željama, a da pritom zadržite dosadašnje najbolje korisničko iskustvo”, izjavila je prigodom dolaska Windows 8.1 u Hrvatsku Tina Gorenc, voditeljica poslovanja i marketinga za Adriatic regiju u Microsoftu.

Osim što se Windows 8.1 može skinuti besplatno od 17. listopada, svi uređaji kupljeni u trgovinama širom svijeta imaju instaliranu novu inačicu, pa tako i u Hrvatskoj.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr