Svjetski dan mira

KLIKNITE DANAS SRCE NA FACEBOOKU I POGLEDAJTE ŠTO ĆE SE DOGODITI: Postoji jako dobar razlog zašto biste trebali

Ujedinjeni narodi odredili su još 1981. da će se svake godine obilježavati Svjetski dan mira i to treće subote u rujnu. Rezolucijom UN-a 2001. godine je odlučeno da će Dan mira dobiti fiksni dan i to 21. rujna, a ove godine se u obilježavanje uključio i Facebook.

Međunarodni dan mira posvećen je prije svega prestanku ratnih sukoba, i zamišljen je kao dan primirjau kojem bi se mogla dopremiti humanitarna pomoć. No njegovo značenje je i suzdržavanje od svakog sukoba  i nasilja, kako ratnog tako i obiteljskog, vršnjaščkog, kriminalnog…

Obiljažavanje počinje zvonjavom Zvona mira u sjedištu Ujedinjenih naroda zvona koje je napravljeno od kovanica koje su donirala djeca diljem svijeta. Ove godine, tema Dana mira  “Ciljevi održivog razvoja: temelji mira”.

U obilježavanje Dana mira uključio se i Facebook. “Mir počinje ljubavlju i ako širimo ljubav, možda ćemo uspjeti donijeti malo više mira u svijet”, poziva društvena mreža u promotivnom videu. Zato, kliknete li na srce ispod bilo kojeg posta, Facebook će vam se zahvaliti na tome što širite ljubav i slavite Međunarodni dan mira.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr