PROBUDIT ĆE VAS

KOLIKO STE PUTA UBILI OKO I PROBUDILI SE NA ZADNJOJ STANICI? Genijalno rješenje za sve spavalice u javnom prijevozu

Uskoro će Google Maps paziti umjesto vas da ne propustite postaju na kojoj morate izaći iz javnog prijevoza.

Ako ste ikada zadrijemali u javnom prijevozu na povratku s posla (ili iz noćnog kluba), najnoviji dodatak Google Mapsima bit će upravo ono što vam treba. Google će, naime, uskoro lansirati ažuriranu verziju Google Mapsa koja će korisnicima pružati obavijesti u stvarnom vremenu u vezi njihovih putovanja, uključujući i obavijest da siđete na svojoj postaji, prenosi Daily Mail.

Google već testira ovu aplikaciju na maloj grupi ljudi, a planira ju “uskoro” pustiti u javnost. Nakon što stigne, korisnici će moći tražiti upute o prijevozu kao i do sada, te pokazati odakle žele započeti ‘putovanje’. Zatim će im se pokazati detalji predložene rute. Korisnici će biti obaviješteni kada se približe postaji javnog prijevoza te trebaju sići dolje.

KRIVA ADRESA: Zbog greške na Google Mapsu građevinci joj srušili kuću

Promijenjen je i izgled Google Mapsa, kako bi ga korisnici mogli lakše koristiti. Boje su prikladnije, nove informacije su bolje naglašene, a različita mjesta, poput kafića, muzeja, crkvi i benzinskih crpki su sva označena posebnim bojama. Naprimjer, ako tražite kafić u nepoznatom kvartu, samo otvorite Google Maps i potražite najbližu narančastu ikonu, jer ta boja označuje mjesta s hranom i pićem.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr