Uplaši ih da ti plaćaju penale

BRZO POBJEGNU: Uberovi ‘zombi vozači’ plaše putnike

Brojni kineski mediji javljaju o ‘vozačima zombijima’ koji plaše korisnike Ubera kako bi platili za vožnje koje nisu koristili, piše The Next Web.

Neki od putnika u kineskim gradovima otkazivali su svoje naručene vožnje nakon što bi im se u aplikaciji pojavile jezive slike vozača.

Na fotografijama su lica koja izgledaju poput zombija, a koja odmah odbiju korisnika i navedu ga da odbaci naručenu vožnju, čime mora uplatiti naknadu za otkazivanje koja ide vozaču.

ZA SVE MAME SVIJETA: Uber objavio aplikacuju za praćenje članova obitelji

Uber proveo internu istragu

Biste li vi htjeli da vas ova osoba vozi?Foto: Weibo/CNET

Uber je izjavio kako je svjestan fenomena i rekao kako “sakuplja sve dokaze koje će zatim predati Odjelu javne sigurnosti”. Tvrtka je dodala kako će korisnici dobiti obeštećenje kada prijave takve incidente.

Uber je još u travnju uveo program prepoznavanja lica vozača u aplikaciju, koji uspoređuje lica vozača sa slikama koje imaju u svome profilu kada se prijave. Ali očito je kako su neki vozaći u Kini shvatili kako da to zaobiđu, a sve da bi nešto brzo zaradili.

U nekim državama Uber potiče vozače bonusima ako izvrše određeni broj vožnji po danu. Moguće je da kineski vozači koriste ovu prijevaru kako bi dosegli te brojeve.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr