Vibrator budućnosti koristi zvučne impulse za stimulaciju

Korištenje zvučne tehnologije nije ništa novo. Uređaj za čišćenje kože Clarisonic i četkica za zube Sonicare koriste zvučne impulse za unapređenje zdravlja. Može li ista tehnologija transformirati industriju igračaka za seks?

Tvrtka Ravel Body dobila je 825.000 dolara od “istaknutih poslovnih anđela u Seattleu”. Taj novac iskoristit će za razvoj motora visokih performansi koji vibriraju.

Uređaj koji razvijaju nosi kodno ime Orb, a inspiriran je četkicom za zube Sonicare. Dizajniran je na način da osigura snažnije vibracije za bolju stimulaciju.

Osnivač tvrtke Robin Elenga rekao je da mu je cilj razviti novu liniju potrošačkih uređaja koji se temelje na malenim motorima koji, osim što proizvode veće vibracije, imaju i 66 posto manju buku od tradicionalnih rotacijskih motora.

Tvrtka Revel Body se nada da će se prvi uređaji na tržištu pojaviti krajem ove godine, rekao je Elenga.

“Naši motori sa zvučnim vibracijama pružaju znatno širi spektar vibracija i znatno više snage, a to znači i bolju kontrolu i zadovoljstvo za korisnike,” navodi se u njihovom priopćenju za javnost.

Novom generacijom motora ova tvrtka pokušat će riješiti brojne probleme s bukom na koje su se žalili mnogi korisnici. Osim toga, vibracijski motori koje razvija Ravel Body koriste manje energije, pa se mogu koristiti i manje baterije te su u ergonomskom smislu bolje oblikovani, pouzdaniji, a imaju i druge prednosti, hvali se ova tvrtka.

Elenga je rekao da ima “puno interesa” za njihove motore i to od proizvođača vibratora, međutim tvrtka još nije spremna za izlazak na tržište sa svojim proizvodom. Revel Body je tek dobio svoj prvi patent za podesivi rezonantni motor, tehnologiju za koju Elenga kaže da je važna jer omogućuje korisnicima da mijenjaju brzinu i snagu uređaja.

Na ideju za uređaj Elenga je došao prošle godine, kada je razgovarao sa zaposlenicima tvrtke Optiva, koja proizvodi četkice za zube Sonicare. Zaposlenici su se šalili da je bilo mnogo korisnika koji su im rekli da njihove uređaje nisu koristili samo za pranje zubi.

“Bilo je mnogo kupaca koji su nazivali Sonicare i rekli im da koriste njihovu četkicu za zube kao seksualni vibrator, a to me dovelo do pitanja zašto bi ljudi koristili taj vibrator”, otkrio je Elenga

Iz tih razgovora rođena je tvrtka Ravel Body. Elenga je rekao da na početku nije bio zainteresiran za ulazak u tri milijarde dolara vrijednu industriju seksualnih igračaka, ali jednostavno misli da je toj industriji potrebna nova tehnologija.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr