Jeste li spremni za novi Kindle Fire?

Amazon je poslao pozivnice za konferenciju koja će se održati 6. rujna u Santa Monici u Kaliforniji. Što možemo očekivati?

Na ovom događaju, po svemu sudeći, Amazon će predstaviti sljedeću generaciju uređaja Kindle, uključujući nove tablete i e-readere.

Prema glasinama na internetu, Amazon će predstaviti dva nova tableta Kindle Fire. Jedan će biti obnovljena verzija postojećeg 7-inčnog tableta, a drugi u potpunosti novi 10-inčni model.

Novi 7-inčni model imat će oštriji zaslon nego postojeći Kindle Fire, a očekuje se da će u njega biti ugrađena i prednja kamera za video chat.

Navodno bi iduća generacija tableta Kindle Fire trebala imati i fizičke tipke za kontrolu funkcija.

Zasad nema nikakvih informacija o tome hoće li novi uređaj imati više memorije, kao ni hoće li njegova cijena biti ista kao i cijena starog modela.

Ipak, sudeći prema drugim izvorima koji su se o ovoj temi pojavili na internetu, Amazon će najvjerojatnije zadržati sadašnje cijene za svoje proizvode Kindle.

Sve upućuje na to da Amazon užurbano radi na poboljšanju svog tableta kako bi održao korak s rastućom konkurencijom na tržištu tableta.

Microsoft je sredinom lipnja predstavio tablet Surface, nešto prije Barnes & Noble predstavio je tablet NOOK Simple Touch, a Google je također predstavio novi tablet Nexus 7.

Što se Amazona tiče, čini se da je ovo malo neobično vrijeme za predstavljanje. Naime, Apple će konferenciju za medije održati ni tjedan dana kasnije – 12. rujna, a na njoj će predstaviti novi iPhone i najvjerojatnije manju, 7-inčnu verziju iPada.

Za očekivati bi bilo da Amazon pričeka dok Apple ne predstavi svoje uređaje kako bi mogao formirati cijenu za Kindle Fire. Očekuje se da će se tzv. iPad Mini prodavati po cijeni između 199 i 299 dolara. Sadašnja cijena tableta Kindle Fire je 199 dolara.

Spomenimo na kraju i ugledni Bloomberg, koji je nedavno najavio da Amazon aktivno radi i na projektu svog smartphonea. Kineski proizvođač mobilnih telefona, tableta i ostalih elektroničkih uređaja Foxconn, navodno, surađuje s Amazonom na razvoju tog novog mobitela koji bi mogao poduprijeti Amazonovu strategiju zarađivanja novca od prodaje digitalnih knjiga, pjesama i filmova.

Prema podacima tvrtke IDC, proizvođači koje predvodi Samsung Electronics i Apple isporučili su 398,4 milijuna smartphonea u prvom tromjesečju ove godine.

Amazon je prije ljeta kupio UpNext, tvrtku koja se bavi razvojem zemljopisnih karata 3D. Te karte mogao bi ponuditi i korisnicima tableta Kindle Fire.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr