Bežična sklopiva tipkovnica za Androide

Prva tipkovnica NFC na svijetu za mobitele s operativnom sustavom Android dolazi iz tvrtke Elecom i pod oznakom TK-FNS040. To je bežična i sklopiva tipkovnica koja će znatno olakšati pisanje na mobitelu.

Na ovoj bežičnoj tipkovnici, koju lako možete nositi sa sobom, jednostavno ćete pisati e-mailove na mobitelu bez da se gnjavite sitnim slovima na zaslonu osjetljivom na dodir. Dovoljno je staviti mobitel u ležište u sredini tipkovnice i spremni ste za tipkanje.

NFC je skraćenica od Near Field Communication. Radi se o bežičnoj tehnologiji koja radi na malim udaljenostima, od samo nekoliko centimetara. Štoviše, tehnologija NFC može se programirati na način da se komunikacija može ostvariti i dodirom dvaju uređaja koji žele razmjenjivati podatke.

Tipkovnica, koja se sastoji od ukupno 45 tipki, razvijena je u suradnji s norveškom tvrtkom One2Touch. Android je dugo čekao tehnologiju NFC, koja je na mnoge načine superiornija od Bluetootha.

Tehnologiju umrežavanja spojenu s ergonomskim i praktičnim dizajnom, tvrtka Elecom je uspjela sjajno upakirati. Naime, tipkovnica se jednostavno može sklopiti i staviti u futrolu te nositi u ruci ili za pojasom. Teži svega 144 grama.

Kada god poželite napisati ozbiljan i nešto dulji e-mail na smartphoneu, to ćete odsad lako moći učiniti. Možete je naručiti i preko interneta. Cijena nije mala – 341 dolar, odnosno trebat ćete izdvojiti nešto manje od 2.000 kuna za to zadovoljstvo.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr