Svet u strahu od Severne Koreje, a Rodman tamo komanduje sa tompusom (VIDEO)

Sprijateljio se s Velikim Vođom

Ekscentrični Denis Rodman se potpuno odomaćio u Severnoj Koreji, i ima nameri da tamošnju reprezentaciju predvodi na utakmici protiv tima NBA veterana, i to na rođendan velikog vođe Kim Džong Una 8. januara, piše “Blic Sport“.

Rodman je održao trening selekcije Severne Koreje, i to sa tompusom u ruci, a što se tiče ambicije da dovede bivše zvezde najjače lige sveta – spomenuo je da se pojedini plaše da dođu.

Rodman se sprijateljio sa severnokorejskim liderom u februaru, kada je doputovao u tu zemlju sa Harlem Globtrotersima, a posle je stvorena ideja i o preuzimanju reprezentacije.

Rodmanovom inicijativom nije bio oduševljen i američki Stejt Department, iz kog je saopšteno da su njegove ideje u supotnosti sa njihovom zvaničnom politikom. Osetljiv je i momenat, jer je Rodman u Severnu Koreju otputovao samo dve nedelje pošto je Kim Džong Un naredio likvidaciju teče Džang Song Teka.

Šta god je on uradio, ili šta god da se desilo u Severnoj Koreji, ja nemam kontrolu nad tim. Takve stvari se ovde dešavaju stalno, iz godine u godinu, ja sam došao ovde zbog košarke i da se malo zabavim -, rekao je Rodman.

//www.youtube.com/embed/bYEPmqHYS5o

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr