ZNAMO ŠTO ĆEŠ RADITI OVOG LJETA: / Ante Tomić otkrio zašto neće igrati za reprezentaciju

Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj
19.5.2016.
13:20
PIXSELL, Igor Kralj
VOYO logo

Izbornik Aleksandar Petrović objavio je u travnju širi popis od 26 igrača koji konkuriraju za nastup prilikom čega je rekao da se Tomić nije odazvao zbog privatnih i profesionalnih obveza, a u dogovoru s igračem nije iznosio detalje. Ni Tomić više od mjesec dana nije dao izravan odgovor na tu temu.

Perasović je znao da Tomić neće igrati

Ante Tomić je posljednji put nastupio za Hrvatsku na Eurobasketu u rujnu, gdje je naša reprezentacija ispala u osmini finala teškim porazom od Češke (59:80). Tadašnji izbornik Velimir Perasović, sadašnji trener Baskonije, rekao je prošli mjesec kako je nakon prvenstva Tomić i njemu rekao da više neće igrati za reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovčanin je za hrvatsku reprezentaciju nastupio na Svjetskim prvenstvima 2010. u Turskoj i 2014. godine u Španjolskoj, gdje je Hrvatska natjecanje završavala porazima u osmini finala. Tomić je bio prvi centar reprezentacije na tri EuroBasketa, 2011. u Litvi, 2013. u Sloveniji i 2015. Hrvatska je u Litvi ispala već u skupini, u Sloveniji izgubila dvoboj za broncu od Španjolske, a nakon osvajanja drugog mjesta u skupini prošlogodišnjeg EuroBasketa, igranoj u Zagrebu naši košarkaši su neslavno poraženi od Češke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno bolji u klubu nego u reprezentaciji

Opći je stav navijača i većeg dijela javnosti da Tomić u reprezentativnom dresu nije pružao onakve igre kakve su od njega svi očekivali, s obzirom na činjenicu da je u dresu Barcelone izrastao u jednog od najboljih europskih centara. Zbog toga je često bio na udaru kritičara, što je također moglo utjecati na njegovu odluku o izostanku s reprezentativnog popisa za Torino, gdje Hrvatska može izboriti prvi nastup na Olimpijskim igrama nakon što se 2008., također kroz kvalifikacije, izborila za sudjelovanje na olimpijskom turniru u Pekingu.

Tomiću ni u Barceloni ove sezone nije bilo ugodno kao prethodnih. Bolan udarac bilo je ispadanje u četvrtfinalu Eurolige od ruskog Lokomotiv Kubana, unatoč vodstvu 2-1 u seriji na tri pobjede i domaćinstvu u četvrtoj utakmici. Barcelona je ispala i u četvrtfinalu španjolskog kupa od Bilbao Basketa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošao sam kroz komplicirane trenutke, kao i momčad. No, sada se osjećam puno bolje", izjavio je Tomić kojeg prije ljetnog odmora čeka pokušaj da s Barcelonom osvoji naslov prvaka Španjolske.

Barcelona prva uoči doigravanja

Njegova momčad bi mogla u doigravanje ući s čelne pozicije pobijedi li u posljednjem kolu na svom terenu devetoplasirani Iberostar Tenerife koji se bori za ulazak u doigravanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Biti prvi u regularnom dijelu je važno, no ne i odlučujuće. Nije to kao u nogometu", rekao je Tomić te dodao:

"Ne znam da li ćemo osvajanjem prvenstva spasiti sezonu, no to je važna titula i svi ju žele osvojiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo