ZIDANE POHVALIO HRVATSKI DVOJAC U SVOJIM REDOVIMA: / 'Modrić i Kovačić su nam vrlo važni'

Image
Foto: AFP, JANEK SKARZYNSKI

Real Madrid u srijedu u Abu Dabiju igra protiv domaćina Al Jazire iz Ujedinjenih Arapskih Emirata na Svjetskom klupskom prvenstvu

12.12.2017.
20:26
AFP, JANEK SKARZYNSKI
VOYO logo

"Kroos i Modrić su važni igrači. Također i Mateo (Kovačić) i Casemiro. Dobro poznaju sustav i trenutno su vrlo dobri", izjavio je Zidane upitan na konferenciji za medije o utjecaju Kroosa i Modrića na igru španjolskog prvaka.

"Sredina terena je jako bitna za našu igru. Moramo nastaviti putem kojim idemo u posljednje vrijeme", dodao je. Real Madrid brani naslov osvojen prošle godine. Pobijedi li, u finalu će igrati protiv boljeg iz susreta brazilskog Gremija i meksičke Pachuce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je u dobroj formi

"Natjecanje nije kao prošle godine, manje je vremenske razlike i to je dobro. Trenirali smo dva dana te smo mentalno spremni. Prostudirali smo protivnika, kao i uvijek, no najbitnije je ono što ćemo mi raditi na terenu", rekao je Zidane.

Real Madrid je doputovao u Ujedinjene Arapske Emirate nakon pobjede od 5-0 nad Sevillom u španjolskom prvenstvu te trijumfa od 3-2 nad Borussijom Dortmund u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadovoljan sam, posebno zbog općenitog nastupa. To je ono što želimo raditi, igrati dobro i zabijati puno golova. Sada samo razmišljamo o sutrašnjoj utakmici, ne mislimo niti o prvenstvu niti ičemu drugome", izjavio je francuski trener. Dobije li netko od njegovih igrača crveni kartom propustit će najveći španjolski derbi protiv Barcelone 23.prosinca. Takva su, naime, pravila FIFA-e.

Crveni karton može utjecati na El Classico

"To je nešto što se može dogoditi, nešto što igrači imaju u glavi. Pomalo je pretjerano da crveni kartoni nja ovom prvenstvu utječu na španjolsku ligu. Ali kao što već jesam pozitivan, znam da se neće dogoditi ništa te da ćemo protiv Barcelone svi biti spremni i dostupni", rekao je Zidane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Svjetsko klupsko prvenstvo pozvao je sve igrače. Trenirali su i dosad ozlijeđeni stoper Raphael Varane i ofenzivni Gareth Bale.

"Vidjet ćemo sutra u kakvom su stanju. Dobro su trenirali posljednja dva dana, bez poteškoća. Sretan sam što su mi svi igrači spremni. Ovo nam je važno natjecanje, nećemo se opustiti, niti očekujem da bude lagano. Dat ćemo sve od sebe, samo razmišljamo o ovom trofeju", napomenuo je trener Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Imam najboljeg na svijetu'

Madridski klub je ovo natjecanje osvojio pet puta. Kapetan hrvatske reprezentacije Modrić dva puta, a Kovačić jednom, prošle sezone. Novinari su Zidaneu postavili i vječno pitanje - tko je bolji Ronaldo ili Messi? Dobili su i očekivan odgovor.

"Ja imam najboljeg na svijetu i on to pokazuje. Ronaldo je stvorio povijest s ovim klubom i u ovom dresu", zaključio je Zidane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo