ZELENO SVJETLO ZA CRVENI SPUST: / 'Snježna kraljica' prošla i posljednju kontrolu

Image

Crveni spust na Sljemenu spreman je za utrke Svjetskog skijaškog kupa "Snow Queen Trophy" 2017.

26.12.2016.
16:56
VOYO logo

Predstavnici FIS-a bili su zadovoljni sa stanjem slalomske staze na Sljemenu te su pohvalili organizatora i djelatnike Skijališta Sljeme, zahvaljujući kojima je Crveni spust već danas dobio i službeno "zeleno svjetlo" za utrke 3. i 5. siječnja.

Dobra je to vijest, s obzirom da se zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, prošle godine slalomska utrka na Sljemenu nije održala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Unapređenje sustava zasnježenja pridonijelo je ne samo potvrdi održavanja utrka već na snježnoj kontroli, već i ranijem otvaranju skijališta za građanstvo i pokazalo se kao pun pogodak već u prvoj sezoni" istaknuo je Emanuel Couder.

Snježni pokrivač debeo 80 cm

Ovog puta je na FIS-ovoj snježnoj kontroli bilo riječi isključivo o završnoj pripremi staze sljedećih dana, a ne o potvrdi održavanja utrka. Završna preparacija staze predviđena je za petak 30.12. kada će se staza dodatno injektirati vodom kako bi što bolje izdržala za sve slalomašice i slalomaše te im omogućila što jednakije uvjete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snježni pokrivač na Crvenom spustu iznosi prosječno 80 centimetara, a topovi čekaju spremni nadolazeće minuse koji su najavljeni ovaj tjedan kako bi se zasniježili i Zeleni spust, koji je ujedno i staza za zagrijavanje, te Plavi spust i Činovnička livada za građanstvo.

Ženska slalomska utrka na rasporedu je u utorak, 3. siječnja, s početkom prve vožnje u 13.00 i druge u 16.15 sati, dok je muška slalomska utrka na programu u četvrtak 5. siječnja i to sa startom prve vožnje u 14.45, a druge u 18.00 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo