SVJETSKA SKUPINA

ŽDRIJEB DAVIS CUPA: Hrvatska postavljena za drugog nositelja, ovo su mogući suparnici

Hrvatski tenisači će u ždrijebu Svjetske skupine Davis Cupa za sljedeću godinu, koji će biti održan u četvrtak (14 sati), biti postavljeni na dnu, kao drugi nositelji, dok će na vrhu biti Argentina, jer se na novoj ljestvici reprezentacija nalazi ispred Hrvatske.

Osim Hrvatske i Argentine, među nositeljima, a time i među reprezentacijama s kojima se naši tenisači ne mogu susresti u prvom kolu, nalaze se Velika Britanija, Češka, Švicarska, Francuska, Belgija i Srbija.

Mogući suparnici Hrvatske u 1. kolu su Australija, Kanada, Njemačka, Italija, Japan, Rusija, Španjolska i SAD. Prema Davis Cup pravilima o naizmjeničnim domaćinstvima mečeva, ako su se reprezentacije susretale, našoj je reprezentaciji zajamčeno domaćinstvo u slučaju da im suparnik bude Italija, Japan, Španjolska ili SAD, dok će gostovati ako izvuku Australiju, Njemačku ili Rusiju. U slučaju da izvučeni suparnik Hrvatske bude Kanada, domaćin dvoboja bit će odlučen ždrijebom.

Hrvatski tenisači burno su proslavili pobjedu protiv Francuske u Zadru i plasman u finale Davis Cupa.
Hrvatski tenisači burno su proslavili pobjedu protiv Francuske u Zadru i plasman u finale Davis Cupa.Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Dvoboji 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa na rasporedu su od 3. do 5. veljače 2017. godine.

Nositelji: 1. Argentina, 2. Hrvatska, 3. Velika Britanija, 4. Češka, 5. Švicarska, 6. Francuska, 7. Belgija, 8. Srbija

Nepostavljeni: Australija, Kanada, Njemačka, Italija, Japan, Rusija, Španjolska, SAD

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr