ZBOGOM, LEGENDO: / Kapetan Hajduka se posljednji oprostio od Holcera

Image
Foto: Pixsell, MirandaCikotić

Legendarni nogometaš Hajduka Dragan Holcer, koji je u srijedu u 70.

25.9.2015.
16:43
Pixsell, MirandaCikotić
VOYO logo

"Preminuo je još jedan velikan Hajduka, naš Dragan Holcer", rekao je predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić, ističući da su u sezoni 1967/68. sportski novinari proglasili Holcera najboljim nogometašem Jugoslavije te da je bio kapetan i Hajduka i reprezentacije Jugoslavije za koju je nastupio 52 puta od kojih 45 puta kao igrač Hajduka u čijem je dresu odigrao 419 utakmica.

Osvojio po tri prvenstva i Kupa

Pročelnik za sport u splitskoj Gradskoj upravi Hrvoje Akrap istaknuo je da unatoč tome što "Holcer nije bio fetivi Splićanin odabrao je ovaj grad i Hajduk koje je istinski volio kao što su Split i Hajduk voljeli njega", kazao je Akrap.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Holcer se rodio se 19. siječnja 1945. godine u njemačkom koncentracijskom logoru Zwieselu. Nogometnu karijeru započeo je 1961. godine u Radničkom iz Niša, a 1967. godine dolazi u Hajduk. Igrao je na poziciji centarhalfa, a s Hajdukom je osvojio tri prvenstva Jugoslavije (1970/71, 1973/74, 1974/75) i tri kupa (1972, 1973, 1974). Od bijelog se dresa oprostio 25. lipnja 1975. nakon čega je igrao još šest sezona u njemačkom Stuttgartu.

Najbrojniji nogometaši

Na komemoraciji su uz članove Holcerove obitelji nazočili brojni splitski sportaši, a najbrojniji su bili nogometaši iz različiti generacija te kompletna seniorska momčad Hajduka predvođena trenerom Damirom Burićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji ispraćaj Holcera obavit će se danas u 17 sati na splitskom gradskom groblju Lovrinac, gdje će se posljednji od legendarnog kapetana Hajduka oprostiti njegov nasljednik u majci s brojem 5 i aktualni kapetan momčadi Goran Milović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo