ZAR JE VEĆ PROŠLO TOLIKO: / Janica se prije deset godina oprostila od skijanja

Image

Janica Kostelić je prije točno deset godina, odvozila svoju posljednju utrku u karijeri. Te godine, u ožujku 2006. osvojila je svoj treći Veliki kristalni globus, a 1.

1.4.2016.
13:20
VOYO logo

Neponovljiva hrvatska sportašica koja je u karijeri osvojila četiri zlatne olimpijske medalje, otišla je na vrhuncu sportske slave. Mnogima je bilo teško prihvatiti tu činjenicu, pa je Janica godinama nakon oproštaja morala ponavljati kako se ne vraća skijanju.

Tijelo joj je u 25. godini signaliziralo da je došao kraj, iza nje je ostalo 12 operacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhunac u Salt Lake Cityju

Sa 16 godina je prvi put nastupila na Olimpijskim igrama, gdje je skijaškom svijetu predstavila osmim mjestom u kombinaciji. Četiri godine kasnije, dosegnula je vrhunac karijere u Salt Lake Cityju, osvojivši tri zlata (slalom, veleslalom, spust) i jedno srebro (superveleslalom). Na ZOI u Torinu olimpijsku kolekciju obogatila je još jednim zlatom (kombinacija) i srebrom (superveleslalom).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U karijeri je tri puta bila ukupna pobjednica Svjetskog kupa, osvojila još tri Mala kristalna globusa u slalomu, četiri u kombinaciji, na svjetskim prvenstvima dodala još pet zlatnih medalja. I sve to do s 24 godine.

Iako nikad nije bila pobjednica ženske slalomske utrke na Sljemenu, pamtit će se njezino skijanje bez jednog štapa, kad je uspjela okončati drugu vožnju i završiti na postolju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostala uz Ivicu

Otišla je, kako to čine najveći, na vrhuncu. Godinama poslije ostala je uz skijašku stazu, prateći brata Ivicu i veseleći se njegovim uspjesima: ukupnoj pobjedi u Svjetskom kupu 2011., srebrnim olimpijskim medaljama, Malim kristalnim globusima u slalomu i superkombinaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica je izabrao drugačiji put od Janice, odlučio je skijati "dokle ga noge nose" i najvjerojatnije, iako još nema službene potvrde, s ovom sezonom okončao karijeru. Što god odlučio, njegova karijera ostaje posebna i veličanstvena, a Hrvatska je s Kostelićima dobila svoju najuspješniju sportsku obitelj, osvajače čak deset olimpijskih medalja.

Image
IVICA NA SKIJAMA, JANICA ZA VOLANOM: /

Krenula nezaboravna Kostelićeva avantura

Image
IVICA NA SKIJAMA, JANICA ZA VOLANOM: /

Krenula nezaboravna Kostelićeva avantura

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo