ZAMJERIO SE ŠPANJOLSKIM POREZNICIMA: / Legendarnom napadaču prijeti deset godina zatvora!

Image
Foto: AFP

Samuel Eto'o ne spava mirno ovih dana. Legendarnom Kameruncu prijeti velika novčana, ali i zatvorska kazna zbog neplaćanja poreza u Španjolskoj.

24.11.2016.
10:28
AFP
VOYO logo

Eto'o bi mogao "zaglaviti" puno gore nego što se to dogodilio Messiju, Mascheranu i Neymaru kojima se također sudilo zbog istog prekršaja.

Morat će platiti 14 milijuna eura

Napadaču koji je u Primeri igrao u madridskom Realu, Mallorci i Barceloni, prijeti deset godina zatvora i 14 milijuna eura kazne, piše ugledni El Pais.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas 35-godišnji Eto'o igra u turskom Antalyasporu, a poreznici ga terete za prijevaru u razdoblju od 2006. do 2009., kad je igrao za, pogađate, Barcelonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlobnici bi rekli da će katalonski klub morati promijeniti porezne savjetnike, jer bi im ovako "pola momčadi" moglo završiti u zatvoru.

Oštetio proračun za 3,5 milijuna eura

Eto'o je oštetio španjolski proračun za oko 3,5 milijuna eura, a poreznike je varao kroz komplicirani sustav prava na imidž. U tu su svrhu osnovane dvije kompanije, Bulte u Španjolkoj i Tradesport u Mađarskoj, preko kojih je izbjegavao plaćanje poreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamerunski napadač u to je vrijeme bio Pumin maneken, a godišnje je od te tvrtke zarađivao između 1,5 do tri milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo