Vujošević: Hoće da ugase Partizan!

Košarkaški trener Partizana traži isti tretman države koji ima Crvena Zvezda

19.7.2013.
17:52
VOYO logo

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da taj košarkaški klub traži od države ravnopravan tretman sa Crvenom zvezdom kada je u pitanju plaćanje poreza, prenosi B92.

On smatra da su crveno-beli imali ogromne olakšice prilikom ispunjavanja svojih obaveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Stvarno je interesantan tretman koji Partizan ima u Srbiji. Ova poreska blokada je očigledan primer koliko su ujednačeni kriterijumi. Crvena zvezda se reorganizovala prema Unapred pripremljenom planu reorganizacije (UPPR), i jako je interesantno da su Zvezdini dugovi u trenutku podnošenja plana i odlaska u stečaj svedeni na dva i po (2,5) odsto svoje prave vrednosti, iako država uvek naplaćuje 100 odsto i to u roku od tri godine, do 2016. godine - rekao je Vujošević agenciji Beta.

Partizanu je odmah po završetku sezone, u kojoj je osvojio prvenstvo Srbije i Jadransku ligu, blokiran račun, tako da klub sada ne može da funkcioniše, iako je prelazni rok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Partizan traži reprogramiranje svog poreskog duga i eliminisanje kamata, jer je javno dobro i veoma uspešno nastupa u takmičenjima i predstavlja Srbiju. To je obrazloženje zbog kojeg je Zvezdi poreski dug sveden na dva i po odsto. Ako je njima omogućeno da svedu svoje dugove na dva i po odsto, zašto se nama ne dozvoljava reprogram duga na glavnicu bez kamate? - rekao je Vujošević.

Dugogodišnji trener šampiona Srbije kazao je da država ovako ne dozvoljava klubu da funkcioniše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ovo je pokušaj gašenja Partizana. Ako klub pristane na reprogram, on može da isplaćuje dug bez kamate, da ne dovodi najskuplje igrače, već da ih proizvodi, a nama se ni to ne dozvoljava. Mislim da su pronašli način da pobede Partizan. Samo, mislim da će rešenje da se nadje kada stupe na snagu sankcije arbitražnog suda FIBA (BAT) - rekao je Vujošević.

On je potvrdno odgovorio na novinarsko pitanje da li je imao kontakt sa nekima iz vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Jesmo, razgovarali smo sa raznim ljudima iz vlasti, i ja i (predsednik kluba Predrag) Danilović i drugi. Ne znam, možda smo neke našli u nezgodnom trenutku kada nemaju toliko vlasti... Ne znam na koji način je drugima prihvaćen plan da im dugovi budu zamrznuti na pet godina i poreski dug sveden na tako male procente, a nama se ne dozvoljava reprogram - rekao je Vujošević.

Prema podacima poreske uprave, Partizan duguje državi 152 miliona dinara sa kamatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo