Vratili su se junaci: Srebro sletjelo u Zagreb

Image
Foto: Pixsell, Goran Stanzl
6.7.2015.
22:02
Pixsell, Goran Stanzl
VOYO logo

Ova generacija naših mladih košarkaša predvođena kapetanom Markom Arapovićem ostvarila je najveći uspjeh u ovoj dobnoj kategoriji od samostalnosti. Dosada je Hrvatska osvojila dvije bronce (1999, 2009). Usto je Hrvatska dva puta bila i četvrta na SP U19 (1995, 2003).

Medalja i - ljudska

"Ova medalja je ne samo sportska i košarkaška, nego i ljudska. Rasli smo iz utakmice u utakmicu i pokazali da nije važna individualna kvaliteta, već kolektivna igra i požrtvovnost. Jedina smo ekipa koja je rasla od početka do kraja turnira. Jedina strana sporta koja se u finalu okrenula na stranu Amerikanaca je ona kockarska", rekao je izbornik Ante Nazor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nazorova "produžena ruka" na terenu bio je kapetan Arapović, kojemu je ovo peta reprezentativna medalja, nakon europskog zlata U16, svjetske bronce U17, te europskih srebra i bronce U18, a na svim tim natjecanjima vodio ga je upravo Nazor.

Ginuli u svakoj utakmici

"Mi smo si i prije puta zapravo zacrtali finale i onda borbu za zlato. Čestitam suigračima koji su ostavili srce na terenu i što su ginuli u svakoj utakmici. Baš sam sretan što su nas ljudi pratili i što im je drago zbog našeg uspjeha", izjavio je Arapović, te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S trenerom sam se i prije početka natjecanja dogovorio da ću probati svoje iskustvo koje sam već stekao prenijeti na momke. No, to sam uspio u minimalnoj mjeri, jer oni već sve znaju".

U zagrebačkoj zračnoj luci košarkaše su ispred Hrvatskog košarkaškog saveza dočekali glavni tajnik Željko Drakšić, te novoizabrani predsjednik Ivan Šuker, a u ime Vlade ministar znanosti obrazovanja i sporta Vedran Mornar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo