'VJEČNI' ROGER FEDERER: / U finalu pomeo sunarodnjaka Wawrinku i po 25. put slavio na Mastersu

Image

Švicarski tenisač Roger Federer po peti je put u karijeri osvojio veliki ATP turnir u Indian Wellsu, on je u finalu svladao sunarodnjaka Stana Wawrinku sa 6:4, 7:5.

20.3.2017.
8:18
VOYO logo

Pobjedom u finalu Indian Wellsa Federer je postao najstariji osvajač nekog ATP Masters 1000 turnira u dobi o 35 godina i sedam mjeseci nadmašivši dosadašnji rekord Amerikanca Andrea Agassija za godinu i četiri mjeseca.

25. put slavio na Mastersu

Federer je pobjednički pehar u Indian Wellsu dosada podizao 2004., 2005., 2006. i 2012. godine, a ovo mu je već 25. osvojeni naslov iz kategorije ATP Masters 1000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je u karijeri Federer osvojio 90 turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo 23. međusobni dvoboj Federera i Wawrinke i 20. pobjeda Federera. Na tvrdoj podlozi igrali su 15 puta i svaki je put slavio Federer.

U prvom setu nije bilo niti jedne "break-lopte" do Federerova vodstva 5-4, a tada je on osigurao prvu priliku za oduzimanje servisa suparnika. Bila je to ujedno i set-lopta koju je Federer odmah pretvorio u set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wawrinka je na početku drugog seta oduzeo servis Federeru, ali je tu prednost izgubio u četvrtoj igri. Potom nije bilo "break-lopti" sve do 12. igre kada je Federer stigao do meč-lopte koju je odmah i realizirao.

Finale:

Roger Federer (Švi/9) - Stan Wawrinka (Švi/3) 6:4, 7:5

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo