VIDEO KOJI ĆE VAS RASPLAKATI: / Dječak s cerebralnom paralizom završio triatlon!

Image
Foto: Screenshot

Ukoliko mislite da vam je nešto teško ili nemoguće, pogledajte primjer osmogodišnjeg klinca Baileya Matthewsa koji je usprkos cerebralnoj paralizi završio triatlon.

2.9.2015.
13:00
Screenshot
VOYO logo

Utrka je bila predviđena za njegov uzrast, a on je do cilja stigao uz malu pomoć svojih kolica. Savladao je 100 metara plivanja, četiri kilometra vožnje biciklom i na kraju je otrčao 1300 metara. Posljednje metre do ulaska u cilj je odradio i bez hodalice. Padao je, ali i nije odustajao. Ušao je u cilj kao posljednji i oduševio sve prisutne na utrci u Sjevernom Yorkshireu.

Bailey se rodio devet tjedana prerano i s 18 mjeseci mu je dijagnosticiran poremećaj koji utječe na njegovu sposobnost kretanja. Kako mu je kretanje zapravo jako potrebno, otac traitlonac, je došao na genijalnu ideju i poveo dječaka na trening. Trčao je i gurao njegovu hodalicu, a uskoro je i Bailey odlučio postati triatlonac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sam se motivira za većinu stvari. Postavlja si ciljeve, kaže - otplivat ću toliko metara i onda ne odustaje. Ukoliko se nekako može olakšati, on će to i napraviti", rekao je ponosni otac Jonathan i istaknuo: "Reakcija svih prisutnih je bila divna. Jedna nas je žena, doduše, pitala da li to radimo zbog sponzorstva, ali sve je to bila Baileyjeva želja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj dirljiva snimka vam može koristiti kao motivacija, ukoliko dječak s poteškoćama u razvoju ne priznaje granice, tada stvarno nemate opravdanja. Tek mu je osam godina ali može biti uzor - svima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo