VETTELU SE ZADIMILO: / Nakon Melbournea, Nico Rosberg slavio i u Bahreinu

Image

Nijemac Nico Rosberg u Mercedesu pobjednik je i druge utrke svjetskog prvenstva formule 1, Velike Nagrade Bahreina.

3.4.2016.
20:04
VOYO logo

Rosberg je na početku sezone slavio u Melbourneu, a sada je pobijedio i u Bahrainu. Bila je to njegova peta pobjeda u nizu računajući i posljednje tri utrke prošle sezone, te 16. u karijeri.

Drugo mjesto osvojio je pilot Ferrarija Finac Kimi Raikkonen, a treći je bio Rosbergov momčadski kolega i aktualni svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton koji je tako ostao bez treće uzastopne pobjede u Bahrainu. Vozač Red Bulla Daniel Ricciardo je zauzeo četvrto mjesto, a peti je bio Romain Grosjean iz Haasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alonsova zamjena osvojila bod

Bodove su još osvojili Max Verstappen iz ekipe Toro Rosso, Daniil Kvyat iz Red Bulla, vozači Williamsa Felipe Massa i Valtteri Bottas, te Stoffel Vandoorne koji je zamijenio Fernanda Alonsa iz McLarena. Alonsu liječnici nisu dozvolili nastup zbog udesa na prvoj utrci. Drugi Ferrarijev vozač Nijemac Sebastian Vettel odustao je u krugu za zagrijavanje zbog kvara na bolidu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rosberg je današnjom pobjedom povećao prednost u ukupnom poretku i sada ima 50 bodova. Na drugom mjestu je Hamilton sa 33 boda, a treći je Ricciardo sa 24 boda. U poretku konstruktora vodi Mercedes (83) ispred Ferrarija (33) i Red Bulla (30). Svjetsko prvenstvo se nastavlja za dva tjedna u Kini.

REZULTATI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Nico Rosberg (Njem) Mercedes 01:33:34,696 2. Kimi Räikkönen (Fin) Ferrari +10,282 3. Lewis Hamilton (VB) Mercedes +30,148 4. Daniel Ricciardo (Aus) Red Bull +01:02,494 5. Romain Grosjean (Fra) Haas +01:18,299 6. Max Verstappen (Niz) Toro Rosso +01:20,929 7. Daniil Kwjat (Rus) Red Bull +1 krug 8. Felipe Massa (Bra) Williams +1 9. Valtteri Bottas (Fin) Williams +1 10. Stoffel Vandoorne (Bel) McLaren +1 krug...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo