VELIKI JUBILEJ MEDVEŠČAKA: / Zagrepčani stigli do velike pobjede u 100. domaćoj utakmici

Image

U susretu 30. kola KHL lige hokejaši Medveščaka pobijedili su u Ledenoj dvorani Doma sportova Dinamo Minsk 4-1 (2-1, 0-0, 2-0) prekinuvši niz od šest uzastopnih poraza.

15.11.2016.
21:51
VOYO logo

'Medvjedi' su poveli u drugoj minuti golom Brandona McMillana, a na 2-0 povisio je Blake Parlett u 13. minuti. Do kraja trećine gosti su smanjili golom Sergeja Kostišina. U drugoj trećini nije bilo pogodaka, a pitanje pobjednika razriješeno je u posljednjih pet minuta utakmice tijekom kojih je zagrebački sastav zabio još dva gola. Oba gola je zabio Francis Pare. Za 3-1 je pogodio u 55. minuti, a konačnih 4-1 postavio je u 59. minuti pogodivši praznu mrežu.

Večerašnji dvoboj Medveščaka i Dinamo Minska bila je i stota domaća utakmica 'medvjeda' u KHL ligi. Ono što se prije nepune četiri godine činilo tek kao san i nekima prolazna misao, danas je doživjelo stotu izvedbu. Naime, iako je najavljeno kako će 'KHL avantura' trajati samo tri sezone, vodstvo Medveščaka uspjelo je zadržati klub u najjačoj europskoj ligi još jednu tzv. 'bonus' sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trojica igrača, Nathan Perkovich, Mike Glumac i Mark Katic s Medveščakom su u ovoj velikoj avanturi od njenog početka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je Perkovich u Zagreb stigao u doba EBEL-a i izborio svoje mjesto u KHL timu, Glumac i Katic došli su iz njemačkog DEL-a na početak puta. Tri i pol sezone ovaj trojac prolazio je s klubom sve uspone i padove, a sva trojica ne skrivaju da im je Zagreb postao drugi dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Promjene u momčadi i stalno seljenje je nešto što je normalno u hokeju, no puno je bolje i ljepše imati stabilnost. Moja obitelj i ja uživamo u Zagrebu od prvoga dana i sretni smo što ga nazivamo domom. Gotovo je nevjerojatno da je već prošlo toliko vremena i da je 100. domaća utakmica tu“, izjavio je Glumac.

Prva domaća utakmica Medveščaka u KHL bila je u rujnu 2013. protiv CSKA, a jubilarna stota protiv Dinama. U prvih 100 utakmica bilo je nezaboravnih trenutaka, velikih pobjeda, ali i poraza, majstorskih poteza, golova u posljednjim sekundama i obrana koje su od igrača stvarali miljenike navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U idućem kolu Medveščak će 17. studenog ugostiti Jokerit, a dva dana kasnije slijedi i domaći okršaj protiv Dinama iz Rige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medveščak trenutačno zauzima 13. poziciju u Zapadnoj konferenciji sa 35 bodova, 10 manje od osme pozicije koja vodi u doigravanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo