VATRENI UTAJIO POREZ?: / Modrić doznao kad se točno mora pojaviti na sudu u Španjolskoj

Image

Zbog optužbe španjolskog državnog odvjetništva, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i njegova supruga morat će se ubrzo pojaviti pred španjolskim sudom.

30.12.2017.
15:40
VOYO logo

Hrvatski nogometaš Luka Modrić i njegova supruga Vanja pozvani su 9. siječnja na sud u mjestu Alcobendas pored Madrida gdje će ih istražni sudac saslušati zbog optužbe španjolskog državnog odvjetništva da su poreznu upravu oštetili za 870.728 eura, javljaju 24 sata.

Bračni par se na sudu mora pojaviti osobno, a tamo će ih ih saslušati sudac Gonzalo Salgado. Razlog zbog kojeg moraju ići na sud u mjesto proed Madrida je taj što se kuća Modrićevih nalaze u urbanističkom naselju koje potpada pod upravu Alcobendasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što im se stavlja na teret

Grijesi kapetana Vatrenih, inače, odnose se na 2013. i 2014. godinu i na sumnju da nije platio porez u visini od barem 870.728 eura, preciznije, misli se na izostanak marketinških prihoda tih godina. Tužba je podnijeta i protiv Modrićeve supruge Vanje, direktorice tvrtke Ivano S.A.R.L koju je Modrić, sumnja je istražitelja, osnovao u Luksemburgu nakon dolaska u Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marketinška je prava prenio na nju iz vjerojatno očitog razloga – korporativni porez u Luksemburgu može biti smanjen na samo jedan posto, dok je u Španjolskoj 30 posto, a prema sadašnjim, strožim kriterijima, raste čak do 51 posto.

Državno odvjetništvo navodi da bi utajeni iznos mogao biti i veći od spomenutih 870.728 eura jer policija sumnja da Modrić ima otvoren račun u poreznoj oazi na otoku Man, smještenom između Irske i Velike Britanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo