'VATRENI' ODGOVORIO SVOJIM KRITIČARIMA: 'To su gluposti'

Image
Foto: AFP

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić dao je intervju za talijanski Corriere Dello Sport.

24.7.2015.
10:43
AFP
VOYO logo

Prije nešto više od dva i pol mjeseca Mateo Kovačić navršio je 21 godinu, a već je u Interu skupio 91 nastup. U ove dvije godine provedene na San Siru, talentirani hrvatski nogometaš prošao je put od pohvala do kritika i nazad, i tako nekoliko puta.

No, Uprava Intera i trener Roberto Mancini nisu u potpunosti zadovoljni Hrvatom koji je ostao pomalo i dužnik. Jer ipak, radi se o igraču velikih kapaciteta i talenta. Znaju to nogometni skauti diljem Europe, znaju to u Liverpoolu gdje su ozbiljno zapeli za njega. Trener Brendan Rodgers želi ga vidjeti na Anfieldu, ali Inter ga, bar kako sada stvari stoje, ne želi pustiti. Kovačiću to odgovara, jer i sam ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećam se dobro u Interu, inače ne bih ostao. Ne zanimaju me drugi klubovi, pregovori, sretan sam i želim igrati u ovome dresu. Inter je moj dom", rekao je hrvatski veznjak, koji kaže kako je zadovoljan svojom pozicijom ispred obrane Intera, ulogom "zapovjednika ispred obrane".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kova se osvrnuo i na kritike

"To je moja uloga, u njoj se osjećam OK. Sjećam se da je na toj poziciji igrao Stramaccioni kada sam stigao u Inter i zato sam imao dosta lutanja po terenu. Stramaccioni je također bio korišten i na drugim pozicijama. Da, to je moja uloga, osjećam nekako da je ta pozicija jednostavno stvorena za mene", kazao je Kovačić, koji se osvrnuo i na kritike.

"Čuo sam neke kritike da nisam davao sve od sebe, no to je glupost, uvijek dajem maksimum na terenu. Moram još dosta poraditi na defenzivnim, taktičkim zadacima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ga često uspoređuju s drugim igračima, Kova se i na to osvrnuo, kazavši kako ga ne zanimaju nikakve usporedbe. No, isto tako, kazao je kako jako cijeni Modrića i Prila.

'Perišić? Najtalentiraniji hrvatski igrač'

"Luku cijenim zbog načina na koji igra, dojma koji ostavlja, on je svjetska klasa i to se jasno vidi. Pirlo? Jedinstven je, takav ne postoji. Elegantan i spektakularan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić je jasno dao do znanja zašto je ostao na San Siru.

"Želim trofeje. Stigao sam prije dvije i pol godine i dovoljno sam dugo čekao", nasmijao se 21-godišnji veznjak hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih dana dosta se intenzivirala priča oko dolaska još jednoh Vatrenog na San Siro, Ivana Perišića. Prema pisanju pojedinih medija, Perišić je, navodno, blizu dolaska u Inter.

"Perišić? Najtalentiraniji hrvatski igrač. Taj ima sve. Jako bi se dobro uklopio u Interu.", zaključio je Mateo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo