MAĐARSKA PRED VRATIMA RAJA: / Šok za Islanđane, autogolom u 88. minuti poklonili remi Mađarima

Image

Remijem 1:1 zadovoljniji mogu biti Mađari. Protiv Islanda, u 2. kolu skupine E, do boda su došli autogolom u 88.

18.6.2016.
17:26
VOYO logo

Islanđani su poveli golom Gilfya Sigurdssona u 40. minuti iz jedanaesterca, a Mađari su izjednačili autogolom Birkira Saeverssona (88). Mađarima je to četvrti bod, a Islanđanima drugi. Večeras u skupini E igraju Portugal i Austrija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, i ova utakmica je potvrdila, kako su Euro dosad, uz huliganske tučnjave, obilježili pogoci u zadnjim minutama. Gotovo trećina golova postignuta je od 87. minute nadalje. Sævarssonov pogodak bio je ukupno 13. od početka prvenstva u tom razdoblju, što čini gotovo trećinu ukupnog broja golova (28 posto).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogreška vratara Kiralyja

Prvo poluvrijeme proteklo je u slabom nogometu bez pravih šansi, a Mađarima su bili bezopasni unatoč čak 70 posto posjeda lopte. Islanđani su se strpljivo branili, u 31. minuti Gudmundsson je iz blizine pucao u mađarskog vratara, ali su u 40. minuti dočekali novu šansu koju su iskoristili. Nakon velike gužve u šesnaestercu Mađara, vrataru Kiralyu je ispala lopta, a mađarski branič Kadar je srušio Gunnarsona.

S bijele točke je vrlo precizan bio najbolji islandski igrač Gylfi Sigurdsson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiraly je pronašao način da se našali na ovoj utakmici i prevari suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaigrao legendarni Gudjohnsen

I u drugom poluvremenu ništa se bitnije nije promijenilo, Mađari su jalovo napadali, a Islanđani čekali svoju priliku iz protunapada. I dok se očekivao kraj i pobjeda islanda, dvije minute prije kraja Mađari su izjednačili autogolom Saeverssona.

Po desnoj strani je prošao Nikolić, oštro ubacio u peterac, gdje je nesretni islandski branič loptu unio u vlastitu mrežu. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade Islanđani su imali ogromnu šansu, ali je udarac iz blizine veterarana Gudhjonsena blokiran u zadnji trenutak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađarski navijači se tukli s redarima

Prije utakmice na tribini su se međusobno potukli mađarski navijači, potom je uslijedila i tučnjava s redarima, a nakon gola mađarski navijači su ubacili baklje u teren, pa je za očekivati novi disciplinski postupak UEFE.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

NEREDI U MARSEILLEU: Nikome nije jasno zašto su se potukli mađarski i islandski navijači

Image

NEREDI U MARSEILLEU: Nikome nije jasno zašto su se potukli mađarski i islandski navijači

Island - Mađarska 1:1

Strijelci: 1:0 Sigurdsson (40 - 11m), 1:1 Saeversson (88ag)

Pred 50.000 gledatelja na stadionu Velodrome sudio je Rus Sergej Karašev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ISLAND: Halldorsson - Saevarsson, R. Sigurdsson, Arnason, Skulason - J. Gudmundsson, Gunnarsson (Halfredsson, 66), Sigurdsson, Bjarnason - Sigthorsson (Gudjohnsen, 83), Bodvarsson (Finnbogasson, 69)

MAĐARSKA: Kiraly - Lang, Guzmics, Juhasz (Szalai, 84), Kadar - Kleinheisler, Gera, Nagy - Dzsudzsak, Stieber (Nikolić, 67)- Priskin (Bode, 67)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice

90+5 - Kakva šansa za Island, Sigurdsson se odlučio na prizemni udarac, ali se lopta odbila od živog zida prema Gudjohnsenu koji je odlično šutirao, ali je Guzmics ipak stigao blokirati. Lopta je prošla pored desne vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+4 - Slobodni udarac za Island, gotovo sa samog ruba 16-erca. Gylfi Sigurdsson će izvesti taj udarac

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - AUTOGOL! Kakav šok za Islanđane, Saevearsson je na ubačaj s desne strane gurnuo loptu u vlastitu mrežu za 1:!. Slaba utjeha mu je činjenica da on to nije napravio, vrlo vjerojatno bi to učinio mađarski igrač koji je bio iza njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' - Ušao je u igru legendarni islandski nogometaš Eidur Gudjohnsen. Debitirao je za reprezentaciju prije dvadeset godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Još deset minuta dijeli Islanđane od povijesne pobjede.

72' - Ponovno nesigurnost vratara Halldorssona, nije uspio uhvatiti jedan centaršut, ali nije bilo ni jednog mađarskog igrača na drugoj vratnici da to iskoristi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - Izašao je Bödvarsson, ušao Finbogasson

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' - Dvostruka zamjena kod Mađara, ušla su dva napadača Böde i Nikolics, izašli Priskin i Stieber

65' - Izlazi Gunnarsson, ulazi Hallfredson. Dzsudzak je izveo slobodan udarac, ali ga je Halldorsson uhvatio uz malu nesigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Kakva šansa za Island! Pokušao je Sightorsson glavom, bio u odličnoj poziciji ispred Kiralyja, ali nije pogodio u okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' - Bödvarsson je pokušao aktraktivno, škaricama, ali bio je to vrlo neprecizan udarac

48' - Kadar je ubacio loptu za Priskina, ali je Ragnar Sigurdsson sigurno reagirao.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Island igra kao i protiv Portugala, sa znatno manjim posjedom lopte (33 posto), čeka na kontre.

Kraj 1. poluvremena

45+1 - Kraj 1. poluvremena u Marseilleu. Debitant Island vodi 1:0.

45' - Sjajan podatak za Gylfija Sigurdssona, ovo je bio 14. gol u njegovom 41. nastupu za reprezentaciju

40' - GOOOL! ISland vodi 1:0. Gylfi Sigurdsson je bio precizan s bijele točke, Kiraly je otišao u jednu, a njegova lopta u drugu stranu

38' - Jedanaesterac za Island! Veliku pogrešku napravio je Kiraly, kojemu je ispala lopta, a onda je srušen Gunarsson. Kadar je bio neoprezan

34' - Kleinheisler je pokušao iskosa, s desne strane, a lopta je prošla pored lijeve vratnice. Ovaj put nije bio precizan, a gol je s te pozicije zabio Norveškoj u kvalifikacijama za Euro

31' - Kakva šansa za Island! Gudmundsson se odlično zagradio, Kadar je ispao iz kadra, a islandski nogometaš nije iz blizine uspio svladati Kiralyja.

28' - Islanđani dobivaju navijačku bitku glasnicama na tribinama.

19' - Stieber, strijelac drugog pogotka protiv Austrije, odigrao je kontru s Dzsudzsakom, ali je lopta na kraju otišla u aut.

13' - Sad je šansu stvorila Mađarska, Dzsudzsak je ubacio, ali Priskin nije uspio glavom uputiti opasni udarac prema vratima Halldorssona

9' - Dobra prilika za Island, Bödvarsson je pokušao glavom, ali je prebacio Kiralyjeva vrata.

1' - Počela je utakmica.

17:55 - Nakon odsviranih himni, sve je spremno za početak utakmice. Sudi Rus Sergej Karašev.

17:50 - Čini se da su nerede u Marseilleu izazvali ratoborni Mađari. Nije ih bilo na Euru 44 godine...

17:45 - Najgore je prošao navijači koji je pao s cerade na beton. Policija ga je brzo privela. No, neredi su se smirili, uskoro počinje utakmica.

17:30 - Došlo je to tučnjave navijača na tribinama stadiona Velodrome u Marseilleu. Očito ima nešto ukleto u tom stadionu, jer su se na tribinama Velodromea ruski navijači napali Engleze.

Ovaj put došlo je do sukoba, ali je policija brzo reagirala, vjerojatno poučena iskustvom prijašnje utakmice.

17:15 - Veliki je ulog pred Mađarskom u ovoj utakmici, momčad koja je nakon 44 godine opet na Europskom prvenstvu ima tri boda i s novom bi pobjedom protiv Islanda već osigurala plasman u osminu finala.

17:00 - Objavljeni su sastavi obje momčadi:

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo