UVJERLJIV PORAZ DINAMA: / Arsenal deklasirao Modre na Emiratesu

Image
Foto: AFP, ADRIAN DENNIS

Nogometaši Dinama su u 5. kolu skupine F Lige prvaka doživjeli uvjerljiv poraz od Arsenala na Emiratesu rezultatom 3:0. Strijelci za pobjednički sastav su bili Özil u 29. minuti, u 33.

24.11.2015.
19:54
AFP, ADRIAN DENNIS
VOYO logo

ARSENAL - DINAMO 3:0

ARSENAL: Cech; Bellerin, Koscielny, Mertesacker, Monreal; Flamini, Cazorla; Campbell, Özil, Sanchez, Giroud

DINAMO: Eduardo, Matel, Taravel, Sigali, Pinto, Fernandes, Machado, Rog, Antolić, Soudani, Pjaca

Dinamo je u London doputovao s nadom i vjerom u dobar rezultat na Emiratesu. Vođeni sjećanjima na igru u onoj senzacionalnoj pobjedi protiv Topnika na Maksimiru s početka ovog natjecanja, Modri su došli na megdan ozljedama prorijeđenom Arsenalu. Arsene Wenger je ovaj dvoboj dočekao s velikim problemima s ozljedama svojih igrača.

Tako su samo četvorica igrača iz onog zagrebačkog sarza započeli ovaj dvoboj. To su Ozil, Cazorla, Sanchez i Giroud, Francuz koji utakmicu u Maksimiru nije završio zbog crvenog kartona. Trener za ovaj dvoboj nije kogao računati na suspendiranog Arijana Ademija, dokapetana koji je sjajno odigrao prvu utakmicu protiv Arsenala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MLAĐI MAMIĆ SPUSTIO WENGERU: /

'Možda bi on trebao pisati pravilnik za UEFA-u'

Image
MLAĐI MAMIĆ SPUSTIO WENGERU: /

'Možda bi on trebao pisati pravilnik za UEFA-u'

Modri dobro otvorili susret

Dinamo je dobro otvorio utakmicu. Odmah u 2. minuti bio je korner za Dinamo. Kombinirali su Modri na 16 metara od gola, Pjaca je dodao na desnu stranu Pintu koji je ubacio, ali očistila je to obrana Arsenala. Korner je izveden, ali lopta prolazi petercom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Özil prvi šokirao Modre

Nastavili su Modri napadati, ali svoju početnu dominaciju nisu gol iskoristili. Arsenal je nakon 10. minute prebacio u višu brzinu, počeo igrati svoj brzi nogomet s puno dodavanja i nagrada je došla u 29. minuti. Domaćini su povukli polukontru nakon jedne oduzete lopte, Sánchez je ubacio s lijeve strane, a Özil se naklonio na petercu i poslao loptu pokraj Eduarda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajni Sánchez zabio drugi

Samo četiri minute poslije, Dinamo je nokautiran! Dinamo je izgubio loptu na 30 metara od gola, Monreal je poput brzog vlaka projurio po lijevoj strani i dodao na drugu stativu gdje je utrčao Sanchez.

U 39. minuti, Arsenal je mogao voditi sa 3:0. Özil je napravio prekrsasan potez i poslao svog čuvara "po ćevape", izbio je sam ispred Eduarda, ali nije uspio pogoditi drugi kut. Sjajno je to bio skinuo portugalski vratar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme bolje otvara Arsenal. Santi Cazorla je pucao sa 25 metara, ali odlično je to bio obranio Eduardo. Trenutak poslije, Edurado je ponovno u prvom planu. Santi Cazorla. Trenutak poslije, ponovno velika obrana Edzarda. Giroud je pucao glavom nakon Özilova kornera, a Portugalac je iščupao s crte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Bezidejni Dinamo

Nakon toga, Dinamo je na nekoliko minuta uzeo posjed lopte u svoje noge. Ali, napad Dinama i ideje Modrih nogometaša izgledale su loše, bez aktivnog kretanja igrača Dinama po travnjaku. Sve se svodilo na to da su se dinamovci dodavali na 25-30 metara od gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 54. minuti, nova šansa za Arsenal. Flamini je ubacio u peterac, ali Giroud nije uspio to dobro zahvatiti i lopta je otišla pored gola. U 54. minuti, nova šansa za Arsenal. Flamini je ubacio u peterac, ali Giroud nije uspio to dobro zahvatiti i lopta je otišla pored gola. U 57. minuti, Dinamo je imao dobru šansu. Mățel je napravio dar-mar po lijevoj strani šesnaesterca i pucao, od bloka je lopta otišla u korner.

Kad god je Dinamo napravio ozbiljniju pogrešku, Arsenal je to pretvorio u gol-priliku. Tako je u 64. minuti jedna greška Gonçala dala je šansu Campbellu za udarac u dobroj situaciji. No, Kostarikanac to nije pogodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sánchez stavio točku na i

I onda u 69. minuti 3:0 za Arsenal. Campbell je uočio Sáncheza iza leđa Dinamovih braniča i dao mu loptu, Čileanac zaobilazi Eduarda i rješava svako pitanje oko pobjednika u ovoj utakmici.

U 84. minuti susreta, u igru je ušao Ante Ćorić ali ništa nije mogao napraviti. Unače, do 84. minute, Arsenal je uputio 15 udaraca na gol Dinama, od toga sedam u okvir. Dinamo je, pak, uputio sedam udaraca, niti jedan u okvir gola. Podatak koji sve govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem kolu natjecanja po skupinama Lige prvaka, Dinamo će na Maksimiru ugostiti vodeću momčad skupine F, Bayern Munchen.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo