UBOJSTVA, SAMOUBOJSTVA, BOLESTI, NESREĆE: / Nevjerojatan niz tragedija olimpijaca iz Londona

Image

Bivša svjetska veslačka prvakinja i osvajačica srebrne medalje u dvojcu na pariće na posljednjim Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

3.3.2016.
10:14
VOYO logo

Nakon što je 2009. godine po prvi puta postala majka, osvajanjem srebra u Londonu postala je prva australska veslačica s olimpijskom medaljom nakon poroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi oplakuju troje sportaša

Smrt australske veslačice Sarah Tait tek je jedna u nizu neuobičajeno velikog broja preminulih olimpijaca od ukupno 10.568 sportaša koji su nastupili u Londonu. Te smrti splet su bolesti, tragičnih incidenata pa i ubojstava.

Možda i najpoznatija nesreća je ona u kojoj je stradala francuska plivačica Camille Muffat koja je u Londonu osvojila zlatnu, srebrnu i brončanu medalju. Muffat je stradala u sudaru helikoptera na snimanju tv-šoua u Argentini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi oplakuju još dvoje olimpijaca, triatlonca Laurenta Vidala, koji je bio peti u Londonu, a preminuo je od srčanog udara, te boksača Alexisa Vastinea, koji je stradao u nesreći s Muffat prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smrtno stradao poznati britanski jedriličar

Britanci su ostali bez poznatog jedriličara Andrewa Simpsona, osvajača zlata u Pekingu i srebra na OI u Londonu. Simpson je stradao u nesreći na moru, dok se pripremao za America's Cup 2013. godine.

Britanska tenisačica ukrajinskog porijekla Elena Baltacha, preminula je od raka jetre 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinsku atletičarku ubio dečko, tajlandskog streljaša punica

Tragična je i sudbina ukrajinske atletičarke Julije Balikine koja se natjecala na 100m i u štafeti 4x100. U listopadu prošle godine prijavljen je njezin nestanak, a kasnije se otkrilo kako ju je ubio njezin dečko koji je i priznao monstruozan čin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubijen je i Jakkrit Panichpatikum, tajlandski olimpijac u disciplini zračni pištolj. Prije dvije godine, kakva ironija, pištoljem ga je ubila punica, tvrdeći da zlostavlja njezinu kćer.

Ruski boskač Besik Kuduhov, osvajač srebra iz Londona, poginuo je u prometnoj nesreći 2013. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tragična je i sudbina egipatskog hrvača Abelrahmana El-Trabilyja koji je ubijen na maršu podrške svrgnutom egipatskom predsjedniku Mohamedu Morsiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samoubojstvo australskog boskača i ruske džudašice

Dugi je niz stradalih olimpijaca. Samoubojstvo je počinila ruska džudašica Jelena Ivaščenko koja je, kao četverostruka svjetska prvakinja, zbog neuspjeha na OI, pala u depresiju i podignula ruku na sebe 2013. godine. Ubio se i mladi, 20-godišnji australski boskač Billy Ward koji je također bolovao od depresije.

Od završetka igara u kolovozu 2012, do početka 2016. preminuli su još: američki jedriličar Trevor Moore (nestao na moru), kanadski atletičar Daundre Barnaby (utopio se u moru), gvatemalski dizač utega Christian Lopez (upala pluća), hrvaš iz Mikronezije Keitani Graham (srčani udar) te južnoafrički biciklist Burry Stander (udario ga autobus dok je trenirao).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo