U MISIJI SPAŠAVANJA: / Hrvatski trener jedan od kandidata za preuzimanje Betisa

Image
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
10.1.2016.
8:15
Marko Prpić/PIXSELL
VOYO logo

Betis je u srijedu izgubio kod kuće s 0:2 od gradskog rivala Seville u prvoj utakmici osmine finala kupa nakon čega su se pojavile glasine da bi klupu zeleno-bijelih mogao preuzeti Španjolac Juande Ramos, također bez kluba.

Bjelica dobio otkaz u Speziji

No Estadio Deportivo navodi i imena ostalih kandidata među kojima se uz Ramosa i Bjelicu nalaze Fernado Vázquez, Serra Ferrer, Paco Chaparro i Čeh Michal Bilek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelica je krajem studenog dobio otkaz u talijanskom drugoligašu Speziji koju je vodio u 61 utakmici. Prije toga je bio trener bečke Austrije s kojom je nastupio u Ligi prvaka sudarivši se u skupini s Atlético Madridom koji je te sezone osvojio španjolsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrao za Betis od 1996. do 1998.

Nenad Bjelica je od 1996. do 1998 igrao u veznom redu Betisa, a u Španjolskoj je nastupao i za Albacete i Las Palmas.

Betis se ove sezone vratio u prvu ligu nakon što je lani osvojio drugu. Nakon osamnaest kola momčad s juga Španjolske nalazi se na 14. mjestu među 20 momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treneru Pepeu Melu, koji ima ugovor do 2017. godine, vjerojatno je subotnja utakmica protiv Getafea bila posljednja na klupi Betisa. Njegova momčad poražena je na gostovanju u Madridu. 0:1. Mel je bio trener Betisa i od 2010. do 2013. nakon čega je trenirao engleski West Bromwich Albion nakon kojeg je ponovno sjeo na klupu momčadi iz Seville.

Bjelica bi u slučaju preuzimanja Betisa bio jedini hrvatski trener u prvoj španjolskoj ligi gdje igraju sedmorica hrvatskih nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo