Troicki: Kraj sna o vrhunskom tenisu

Srpski teniser Viktor Troicki rekao je da odluka Suda za sportsku arbitražu predstavlja kraj njegovih snova o vrhunskom tenisu

5.11.2013.
18:40
VOYO logo

Sud za sportsku arbitražu smanjio je Troickom suspenziju sa 18 na 12 meseci, što znači da će se Viktor vratiti na teren sledećeg jula, prenosi "B92".

On je izdao saopštenje povodom ove odluke, rekavši da će suspenzija uticati na njegovu dalju karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Nadao sam se da će najteži period u mojoj karijeri i životu biti gotov, i stvarno sam verovao sudijama koje sam upoznao u Lozani. Imao sam osećaj da traže stvarnu istinu i da su je pronašli tokom saslušanja. Sada ova odluka predastavlja kraj mojih snova da budem vrhunski teniser, da stižem do finala na ATP turnirima i da se borim protiv najboljih na svetu. Radio sam ceo život za to, a onda mi je sve to oduzeto tokom jednog popodneva od doktora koga nisam ni poznavao.

Što se tiče odluke Suda, mogu samo da kažem da su oni ljudi i da nisu imali hrabrosti da se suprotstave ITF-u i oslobode me optužbi, i tako njih stave u nezgodnu situaciju. Siguran sam da se zbog toga osećaju loše, ali na kraju, svi će oni, uključujući i doktorku Gorodilovu, sutra otići na posao, a ja neću. To je ono što ostaje od ovog slučaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvala svima koji su me podržavali do sad, Janku, Novaku, mojoj porodici, mom timu i svakom ko iskreno veruje da sam nevin, neću im to zaboraviti. Hvala i novinarima takođe, nisam očekivao toliko podrške koliko sam dobio. Lako je pričati loše i praviti naslove o igraču koji je suspendova, vi to niste uradili.

Nemam ideju šta sada da radim i gde da idem. Nadam se da ću nekako uspeti da se vratim -, stoji u saopštenju Viktora Troickog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Troicki je Sudu u Lozani uputio žalbu povodom suspenzije Međunarodne teniske federacije (ITF) zbog kršenja antidoping pravila, ali ona nije do kraja usvojena, već je kazna samo smanjena.

I Sud u Lozani izdao je potvrdu te informacije na svom zvaničnom saopštenju, a kompletno saopštenje pročltajte ovde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lošu vest prvi je nagovestio Janko Tipsarević, koji se oglasio na svom Tviter profilu: "SRAM VAS BILO!!!!!!SRAM VAS BILO BRE!!!!" .

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović izjavio je za B92 da je izuzetno razočaran odlukom Suda u Lozani da ne oslobodi Troickog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Troicki je suspendovan 25. maja ove godine jer na turniru u Monte Karlu nije dao traženi uzorak krvi.

Saslušanje pred Sudom u Lozani imao je devetog oktobra, a nepun mesec kasnije doneta je i konačna odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Troicki je rekao da mu nikada nije bilo teže u životu nego kada je gledao polufinale Dejvis kupa Srbija - Kanada, a ITF mu je zabranio ulazak u Kombank Arenu.

Podsetimo, Sud u Lozani smanjio je kaznu zbog dopinga hrvatskom teniseru Marinu Čiliću sa devet na četiri meseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo