TEŽAK PORAZ: / Amerikanci pomeli Hrvate

Image
Foto: Screenshot: You tube

Hrvatski košarkaški reprezentativci do 19 godina poraženi su od vršnjaka iz SAD-a sa 81-103 (39-58) u drugoj utakmici skupine A na Svjetskom prvenstvu u grčkom Heraklionu.

28.6.2015.
21:22
Screenshot: You tube
VOYO logo

Američka selekcija dokazala je i protiv Hrvatske status najvećih favorita za osvajanje naslova svjetskog prvaka u utakmici u kojoj su reprezentativci SAD-a dominirali brzinom i eksplozivnošću za koje izabranici Ante Nazora nisu imali pravo rješenje.

Prividna neizvjesnost trajala je desetak minuta, a kad su se Amerikanci već na poluvremenu odvojilli na +19 (58-39) bilo je jasno da će za Hrvatsku svaki poraz ispod 20 koševa zaostatka biti uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska izgubila čak 25 lopti

Hrvatski juniori mučili su se s američkim presingom na cijelom terenu, što se najbolje može vidjeti iz čak 25 izgubljenih lopti. Amerikanci su iz kontranapada postigli 36 koševa, a mogli su i više.

S ozlijeđenim Lovrom Mazalinom i 'suspendiranim' Draganom Benderom u sastavu to bi vjerojatno bila drugačija utakmica, ali u ovom sastavu Hrvatska se nije mogla ozbiljnije suprotstaviti rastrčanim i fizički nadmoćnim Amerikancima koje je s 22 koša predvodio 203 cm visoki bek Joe Tatum. Josh Jackson je ubacio 17 poena uz 10 skokova, a 17 koševa postigao je i Allonzo Trier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U hrvatskoj reprezentaciji Ante Žižić postigao je 16 poena uz 9 skokova, a Marko Arapović je spojio 16 koševa i 6 skokova. Nik Slavica je imao 15 poena i 6 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SAD vodi u skupini

Reprezentacija SAD-a vodeća je u skupini s dvije uvjerljive pobjede, a Hrvatska će osvojiti drugo mjesto uspije li pobijediti Iran u posljednjoj utakmici prvog kruga, koja je na rasporedu u utorak (15 sati).

U drugi krug će sve reprezentacije, a drugo mjesto donosi utakmicu osmine finala protiv treće momčadi iz skupine B u kojoj su Turska, Španjolska, Kina i Argentina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo