TENISAČICE SE VRAĆAJU U BOL: / Podršku je dala i prva osvajačica ovog turnira

Image
Foto: AFP
14.12.2015.
15:40
AFP
VOYO logo

Bolu je organizacija turnira ukupnog nagradnog fonda od 115.000 dolara dodijeljena u listopadu ove godine na sastanku WTA odbora, a igrat će se u terminu od 28. svibnja do 5. lipnja, paralelno s drugim tjednom natjecanja na Grand Slam turniru u Roland Garrosu.

Igračice izvan Top 50

"Za nas je to situacija u kojoj ne možemo izgubiti, jer će naše djevojke igrati ili u drugom tjednu Roland Garrosa, ili u Bolu. Možete očekivati spektakularan događaj", najavio je ambiciozni direktor turnira Feliks Lukas koji je posljednje dvije godine stajao na čelu projekta organizacije deset ITF Futuresa, u konkurenciji tenisačica i tenisača, a plan mu je uz povratak WTA turnira zadržati i te turnire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da se igra u drugom tjednu Roland Garrosa, mogućnost prijavljivanja za nastup u Bolu imaju samo igračice izvan kruga 50 najboljih na pojedinačnoj WTA ljestvici. No, zato su organizatoru na raspolaganju četiri pozivnice za igračice iz Top 50 koje rano završe nastup u Parizu, a odluče zaigrati u Bolu. U tom bi se krugu mogla naći velika nada hrvatskog i svjetskog tenisa, 17-godišnja Ana Konjuh.

Konjuh bi htjela zaigrati pred domaćom publikom

"Ja nisam imala priliku igrati na prijašnjem turniru, jer sam tada tek počinjala igrati tenis. Nadam se da ću ga zaigrati, ali ako budem u drugom tjednu Roland Garrosa, onda ću doći proslaviti u Bol. U svakom slučaju, i jedna i druga situacija bi bile odlične. Drugi tjedan Roland Garrosa bi bio odličan rezultat, a ako ne bude, onda se veselim Bolu, gdje ću napokon moći odigrati pred domaćom publikom", izjavila je Ana Konjuh koja se oporavila od ozljede leđa i krenula s pripremama za novu sezonu u kojoj će joj prvi turnir biti Australian Open u Melbourneu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anina imenjakinja i suigračica iz Fed Cup reprezentacije, 31-godišnja Ana Vrljić sjeća se i prethodnog izdanja bolskog WTA turnira, gdje je dvaput gubila u 1. kolu kvalifikacija, ali joj je teniski centar Zlatni rat ipak ostao u lijepom sjećanju.

"Meni je iznimno drago što se WTA turnir vratio u Bol. U počecima karijere, 2002. i 2003. godine, igrala sam u Bolu i bilo mi je žao što se turnir ugasio. Sad sam jako sretna što će turnir ponovno biti održan i nadam se da ću biti tamo", rekla je Ana Vrljić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lučić-Baroni dvaput slavila na Bolu

Podršku bolskom turniru putem video poruke poslale su mlade hrvatske tenisačice Donna Vekić i Jana Fett te hrvatski Davis Cup reprezentativci Marin Čilić i Ivan Dodig, a pismenim putem to je učinila i Mirjana Lučić-Baroni, jedina domaća pobjednica prethodnih izdanja (1997. i 1998. godine).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo