IPAK NIJE IŠLO: / Ana Konjuh nakon velike drame u tie breaku ostala bez plasmana u finale

Image
Foto: AFP, STR

Mlada hrvatska tenisačica, senzacionalna 18-godišnja Ana Konjuh, u kineskom Guanzhou nije uspijela izboriti plasman u finale ovog WTA turnira.

23.9.2016.
12:19
AFP, STR
VOYO logo

ANA KONJUH - JELENA JANKOVIĆ 0-2 (5-7; 6-7 - tie break 7:9,)

Ana Konjuh je znala da ju u polufinalu turnira u kineskom Guanzhou čeka težak ispit. Upravo tako se i postavila. Iako je mlada i neiskusna, 18-godišnja Dubrovčanka odigrala je protiv Jelene Janković dobar meč. Ali, bilo je to nedovoljno da se skine skalp nekad prvoj igračici svijeta.

NOVI USPJEH HRVATICE: Mlada Dubrovčanka srušila Amerikanku i stigla na korak do finala

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključna dvanaesta igra u prvom setu

Ključni trenutak u prvom setu, nakon što je pri rezultatu 4-2 za Janković uspijela breaknuti Srpkinju, nakon toga obraniti svoj servis i u maniri iskusne tenisačice doći na 4-4, dogodio se u dvanaestoj igri. Naime, Ana je na svom servisu, očito iscrpljena, psihički pala i nije osvojila niti jedan poen u toj igri i Janković je sa 7-5 uzela prvi set.

Sjajni drugi set

U drugom je hrvatska tenisačica, kojoj teniski stručnjaci prognoziraju veliku i svjetlu budućnost, zaigrala još bolje. Ana je sjajno otvorila drugi set i povela s 2:0 i 4:1, dvaput oduzevši servis svojoj suparnici. Janković je bila uzela brejk na 4:2 i smanjila na 4:3, a Ana bez izgubljenog poena servirala za 5:3 i na 5:4 servirala za drugi set. I onda dolazi do velikog preokreta Janković!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Janković igrala na iskustvo

Janković je na Aninom servisu povela 15:40 i iskoristila break-šansu za 5:5. Nakon toga Srpkinja je uzela sljedeći gem za vodstvo, a Konjuh je izjednačila za dramu u tie-break. U trinaestoj igri, koja se često zna pokazati kao lutrija, Konjuh je loše krenula i Janković je povela 0-3. No, Ana je tad pokazala - karakter!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tie - break ponudio dramu

Janković je izgubila dva poena na svom servisu, a Ana na "mišiće" i talentiranost povela s 5-3 (osvojila pet uzastopnih poena). Na 6-4, naša tenisačica propustila je prvu set-loptu, a Janković je tad stigla do 6-6. Srpkinja je tad okrenula okrenula na 6-7 i imala meč-loptu koju nije iskoristila. Konjuh je servirala i izjednačila na 7:7, ali Janković je uzela break za 7:8. Srpska tenisačica servirala je za meč i to je na kraju i iskoristila za ulazak u finale.

Konjuh je imala realizaciju prvog servisa 43 posto i napravila je šest dvostrukih grešaka, dok je Janković imala 61 posto. Naša je tenisačica osvojila 75, a Janković 79 od ukupno 154 poena. Ovo je bio drugi susret između naše tenisačice, 54,. na WTA ljestvici i 31-godišnje Janković, 37. tenisačice svijeta, i druga pobjeda Srpkinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo