TO BI BILA POSLASTICA: / Već u 2. kolu ćemo gledati veliki hrvatski okršaj?

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

U Melbourne Parku je održan ždrijeb prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena kojim je određeno da se hrvatski tenisači Marin Čilić i Borna Ćorić mogu sastati već u 2. kolu.

15.1.2016.
8:15
AFP
VOYO logo

Čilić je postavljen za 12. nositelja, a za suparnika u 1. kolu imat će Nizozemca Thiema de Bakkera, dok je nepostavljenom Ćoriću protivnik u 1. kolu iskusni Španjolac Albert Ramos-Vinolas. Uspiju li obojica pobijediti u tim dvobojima, hrvatski muški tenis će imati zajamčenog predstavnika u 3. kolu, jer će se Čilić i Ćorić međusobno boriti za to mjesto.

Dodig prema Đokoviću

Osim njih dvojice, od hrvatskih predstavnika su u turniru još i Ivo Karlović te Ivan Dodig, a i oni su u gornjem dijelu ždrijeba s Novakom Đokovićem i Rogerom Federerom. Dodig bi se već u 2. kolu mogao namjeriti na prvog nositelja Đokovića, ako u 1. kolu svlada 19-godišnjeg Francuza Quentina Halysa, a srpski tenisač Korejca Hyeona Chunga. Ivo Karlović je 22. nositelj ovogodišnjeg Australian Opena, a ždrijeb mu je za suparnika u 1. kolu dodijelio Argentinca Federica Delbonisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U glavnom turniru tenisačica našle su se tri hrvatske predstavnice. Ana Konjuh će igrati protiv Poljakinje Urzsule Radwanske, a nalazi se u gornjem dijelu ždrijeba gdje je put u 3. kolu vodi na najbolju svjetsku tenisačicu, Amerikanku Serenu Williams. Mirjana Lučić-Baroni borit će se u 1. kolu protiv Belgijke Kirsten Flipkens, dok Osječanka Donna Vekić čeka završetak kvalifikacija kako bi saznala ime suparnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni turnir na Australian Openu započinje u ponedjeljak, 17. siječnja, u ranim jutarnjim satima po hrvatskom vremenu. Braniteljica naslova je Serena Williams, dok u konkurenciji tenisača naslov brani Novak Đoković. Turnir će završiti u nedjelju, 30. siječnja, finalom tenisača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo