TJEDAN DANA DO SPEKTAKULARNOG FINALA: / 'Konačno smo kompletni, puno nam znači Karlovićev dolazak'

Image
Foto: AFP, Michael Reaves

Hrvatski tenisači kreću s pripremama za finale Davis Cupa u kojem će od 25. do 27. studenog u zagrebačkoj Areni ugostiti Argentinu.

18.11.2016.
12:28
AFP, Michael Reaves
VOYO logo

Izbornik Željko Krajan pozvao je Marina Čilića, Bornu Ćorića i Ivana Dodiga, a za finale će na raspolaganju imati i Ivu Karlovića koji se pristao vratiti u reprezentaciju jer je pitanje hoće li Ćorić biti potpuno spreman nakon operacije koljena.

Image
UZALUD VAM TRUD, ARGENTINCI: /

Podloga u Areni će biti još brža od one u Zadru!

Image
UZALUD VAM TRUD, ARGENTINCI: /

Podloga u Areni će biti još brža od one u Zadru!

'Podloga donosi prednost'

"Imamo tu privilegiju da konačno imamo kompletan sastav. Svih ovih godina nismo imali Ivu Karlovića da bismo sastav mogli nazvati 'kompletnim' prema rang listi. Ovaj put imamo i tu prigodu, i to za finale. Puno nam znači, s obzirom na situaciju u kojoj se nalazi Borna Ćorić, jer je još nesigurno koliko može odigrati i spremiti se. Poklopio nam se taj Karlovićev pristanak da pomogne u finalu i to nam može donijeti sigurnost, znamo da smo s njim jači", poručio je Krajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Areni Zagreb se posljednjih dana postavlja podloga koja bi trebala biti čak i nešto brža od one polufinalne u Zadru. Naši će je tenisači prvi put isprobati u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da će to biti dovoljno. Marin Čilić i Ivan Dodig su igrali na Mastersu u Londonu na sličnoj podlozi, tako da nije neki problem. I Karlović je posljednjih tjedana igrao u dvorani u sličnim uvjetima. Nadam se da smo u tome u prednosti u odnosu na Argentince koji nisu svi nastupali u Europi. Recimo, Leonardo Mayer je uglavnom igrao na turnirima u Južnoj Americi na zemlji. Sigurno će oni imati više problem s prilagodbom nego mi", dodao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mislim da će Borna biti spreman'

Ćorića je operirao koljeno nakon polufinala Davis Cupa protiv Francuske i njegova je forma velika nepoznanica.

"Borna je ovog tjedna konačno počeo trenirati punim intenzitetom. Sad mora vidjeti koliko dana može izdržati u kontinuitetu, da ne dođe do upale, da se sve primiri i da može u glavi zanemariti tu ozljedu koju je imao, te se opustiti. Svi znamo koliko daje na igralištu i to je za njega najbitnije, da se osjeća spreman i ne osjeća bolove. Mislim da bi mu ovih sedam dana moglo biti dovoljno da bude spreman", naglasio je Krajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Areni Zagreb će trenirati i Franko Škugor, Marin Draganja i Mate Delić, a izvlačenje parova će se održati 24. studenog u podne u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo