TENISKA ZVIJEZDA POTVRDILA DOLAZAK U UMAG: / 'Hrvatska publika daje mi dodatnu snagu'

Image
Foto: AFP, CHRISTOF STACHE

Nakon što su nastup na ovogodišnjem, 28.

24.5.2017.
13:26
AFP, CHRISTOF STACHE
VOYO logo

"Ovo je treći put da ću igrati u Umagu i zaista se nadam da napokon mogu otići do kraja! To je sjajan turnir, jedan od mojih omiljenih u kalendaru ATP World Toura. Atmosfera je nevjerojatna i igrači doista vole igrati pred punim stadionom. S obzirom da se mečevi igraju poslijepodne i predvečer, svi uživamo u onome što Umag nudi i po čemu je jedinstven na ATP Touru", rekao je 30-godišnji Francuz u priopćenju za medije.

SEKSI SENZACIJA IZ VRBOVCA U 2. KOLU KVALIFIKACIJA ZA ROLAND GARROS: Ona je pravo osvježenje

16. igrač svijeta

Monfils je u ovom trenutku na 16. mjestu pojedinačne ATP ljestvice, na kojoj se u studenom prošle godine vinuo do 6. mjesta te sezonu prvi put u karijeri završio u Top 10, kao sedmi igrač svijeta, zahvaljujući odličnim rezultatima na najvećim turnirima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Monfils je bio četvrtfinalist na Australian Openu i polufinalist US Opena, a probio se do finala turnira Masters 1000 serije u Monte Carlu i polufinala na kanadskom Mastersu. Pamtimo i njegov naslov iz Washingtona, gdje je u finalu protiv Ive Karlovića spasio meč-loptu u drugom setu.

Image
Foto: AFP, MATTHEW STOCKMAN
Image
Foto: AFP, MATTHEW STOCKMAN

Problemi s ozljedama

Na početak nove sezone probio se do osmine finala Australian Opena, ali su kasniji nastupi zasjenjeni problemima s ozljedama, zbog čega je pauzirao dva mjeseca, između proboja do osmine finala u Indian Wellsu i nastupa na turniru Muenchenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monfils se u ovom trenutku priprema za nastup u Roland Garrosu, gdje je još 2008. godine bio polufinalist, a još triput stizao do četvrtfinala.

"Publika u Roland Garrosu me uvijek nosi i daje mi dodatnu snagu, slično kao i umaški navijači", izjavio je Monfils uoči povratka na parišku zemlju, nakon što je prošle godine po drugi put od 2005. morao preskočiti turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monfils u Umagu dolazio na korak do finala

U prethodna dva umaška nastupa Monfils je dolazio na korak do finala. Prije četiri godine je u jednom od najboljih mečeva posljednjeg desetljeća na Croatia Openu poražen je od Fabija Fogninija u 'tie-breaku' trećeg seta, dok je 2015. poražen u tri seta polufinala od kasnijeg pobjednika Dominica Thiema.

Uspije li otići korak dalje nego u prijašnja dva nastupa, Monfils će postati drugi francuski tenisač koji se našao u završnom meču u Stella Marisu. Njegov sunarodnjak Jerome Golmard je 2001. godine poražen od umaškog kralja Carlosa Moye.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalifikacije ovogodišnjeg izdanja Croatia Opena u Umagu započinju 14. srpnja, a finalni dvoboj će biti odigran u nedjelju, 23. srpnja.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo