ŠOK NA ROLAND GARROSU: / Deveterostruki pobjednik otkazao nastup nakon dvije uvjerljive pobjede

Image
Foto: AFP, WILLIAM WEST

Deveterostruki osvajač Roland Garrosa i jedan od najvećih tenisača svih vremena Rafael Nadal otkazao je daljnji nastup na drugom Grand Slam turniru godine.

27.5.2016.
17:22
AFP, WILLIAM WEST
VOYO logo

Nadal je ranije ove sezone osvojio turnire u Monte Carlu i Barceloni, pokazavši da je ponovno pronašao formu nakon brojnih problema s ozljedama. U Parizu ga je stoga većina stručnjaka smatrala jedniom od favorita za naslov, a takav je dojam pojačan nakon briljantnih igara u prva dva kola Roland Garrosa. Na startu je sa 6-1, 6-1, 6-1 deklasirao Sama Grotha, a u drugom kolu je otpuhnuo Facunda Bagnisa sa 6-3, 6-0, 6-3.

Igrao pod injekcijom

No, u petak je uslijedio šok. Španjolac je sazvao konferenciju za novinare i objavio kako odustaje od daljnjeg nastupa zbog ozljede zgloba lijeve ruke. Nadal je na rubu suza objasnio kako je iznimno razočaran, ali kako nije u stanju nastaviti turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram se povući jer već dva tjedna imam problema s ozljedom ručnog zgloba. U četvrtak sam igrao pod injekcijom, ali mi se stanje tijekom noći pogoršalo, bol se pojačala, a nakon magnetske rezonance sam morao donijeti odluku o otkazivanju turnira", izjavio je peti tenisač svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalu je ždrijeb nosio mogući dvoboj protiv Novaka Đokovića u četvrtfinalu, no od još jednog klasika sada neće biti ništa. Srpskom se tenisaču, pak, širom otvaraju vrata za osvajanje jedinog Grand Slam turnira koji mu nedostaje budući da je i prije početka nastup zbog ozljede otkazao i Roger Federer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo