SERENA EXPRESS: / Za samo 48 minuta pomela suparnicu i stigla korak do Steffi Graf

Image
Foto: AFP, GLYN KIRK

Prva tenisačica svijeta, Amerikanka Serena Williams, po deveti se put u karijeri plasirala u finale Wimbledona, trećeg Grand Slam turnira sezone.

7.7.2016.
15:47
AFP, GLYN KIRK
VOYO logo

Braniteljica naslova je u polufinalnom dvoboju za samo 48 minuta svladala Ruskinju Jelenu Vesninu sa 6-2, 6-0. Serena Williams (34) dosad je šest puta podizala pobjednički pehar u All England Clubu, prvi put 2002., a posljednji put prošle godine, dok je dva puta gubila u finalima.

'Ne mogu vjerovati da sam opet u finalu'

Pobjedom protiv Vesnine stigla je nadomak osvajanja svog 22. Grand Slam naslova u pojedinačnoj konkurenciji čime bi se izjednačila s Njemicom Steffi Graf na drugom mjestu svih vremena, a ispred bi ostala samo Australka Margaret Court s 24 naslova. U prva dva ovogodišnja pokušaja, u finalima Australian Opena, odnosno Roland Garrosa, zaustavljale su je Njemica Angelique Kerber i Španjolka Garbine Muguruza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serena će u subotnjem finalu igrati protiv bolje iz dvoboja u kojem će igrati njezina starija sestra Venus i Kerber. U slučaju da Venus izbori ulazak u finale, sestre Williams susrest će se po peti put u završnom dvoboju u Wimbledonu. U dosadašnja četiri ogleda tri je puta bolja bila Serena (2002., 2003., 2009.), a jednom Venus (2008).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čudno je, ne mogu vjerovati da sam opet u finalu. Znate, imam omjer 0-2 u ovogodišnjim finalima Grand Slama, tako da sam odlučna osvojiti barem jedan. Bilo bi sjajno igrati protiv Venus jer bi to jamčilo trofej za obitelj Williams", rekla je Serena nakon meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo