SENZACIJA NAD SENZACIJAMA: / Svijet tenisa dobio novu kraljicu

Image
Foto: AFP, PETER PARKS

Njemica Angelique Kerber (28) pobjednica je ovogodišnjeg izdanja prvog teniskog Grand Slam turnira sezone, Australian Opena u Melbourneu.

30.1.2016.
12:23
AFP, PETER PARKS
VOYO logo

Kerber je do svog prvog Grand Slam naslova u karijeri stigla u prvom nastupu u finalu, najveći dosadašnji rezultat 28-godišnja Njemica ostvarila je u Wimbledonu 2012. godine kada je igrala u polufinalu.

Bez nervoze u prvom finalu

Iako je po prvi put zaigrala u finalu Grand slama, Kerber od samoga početka nije pokazivala nervozu, oduzela je servis Williams i povela s 3:1, a nakon što je 34-godišnja Amerikanka uspjela vratiti rezultatsku ravnotežu kod 3:3, Kerber je još jednim breakom stekla ključnu prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi je set odlučio samo jedan break koji je Williams ostvarila u četvrtoj igri, da bi treći set ponudio veliku dramu. Kerber je povela s 2:0, Williams se vratila na 2:2, a ključnim se pokazao šesti gem u kojemu je Kerber iskoristila petu break-loptu za prednost 4:2. Usto, Williams nije iskoristila dvije lopte za 3-:3. Potom je Njemica povela s 5:2, te kod 5:3 servirala za meč. Ipak, Williams je odigrala izvrstan gem i smanjila na 5:4, ali kada je Amerikanka po drugi put servirala za ostanak u meču Kerber je odigrala nekoliko sjajnih udaraca i stigla do najvećeg trijumfa u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva Njemica nakon Graf

Pobjedom u Melbourneu Kerber je postala prva Njemica osvajačica Grand slam naslova u 21. stoljeću, posljednji njemački naslov osvojila je Steffi Graf u Roland Garrosu 1999. godine. Ujedno je postala i prva Njemica koja je osvojila Australian Open nakon Graf 1994. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Kerber je u 1. kolu protiv Japanke Misaki Doi spašavala meč-loptu, a nepuna dva tjedna kasnije podignula je pobjednički pehar. Na novoj WTA ljestvici u ponedjeljak Kerber će zauzimati drugo mjesto, odmah iz Williams.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Williams je, pak, propustila priliku izjednačiti se upravo s Graf na drugom mjestu svih vremena po broju osvojenih Grand Slam naslova u pojedinačnoj konkurenciji. Ostala je na 21 naslovu, dok ih Graf ima 22, a na vrhu je Australka Margaret Court s 24.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo